σπανακοπιτα
Με μια γεύση που θυμίζει παραδοσιακή σπανακόπιτα, αλλά χωρίς το φύλλο και τα αυγά, είναι έτοιμη για ψήσιμο σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά:

200 ml πλήρες γάλα

200 γρ. πλήρες γιαούρτι

50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak

150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

400 γρ. κατεψυγμένο και στραγγισμένο σπανάκι

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

200 γρ. φέτα

1 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. άνηθο ή μαϊντανό

Πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι με το σύρμα.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το σπανάκι (που έχουμε ξεπαγώσει και ψιλοκόψει), το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, σπάζοντας την με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C (με αέρα) για περίπου 30 λεπτά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

salata_0.jpg
Σαλάτες: Τρόποι για να παραμένουν φρέσκες περισσότερες ημέρες
Με μερικές απλές κινήσεις, μπορούμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους και να τις απολαμβάνουμε σαν να φτιάχτηκαν μόλις εκείνη τη στιγμή.
Σαλάτες: Τρόποι για να παραμένουν φρέσκες περισσότερες ημέρες