Thumbnail
Αν και η γαλλική ονομασία έχει επικρατήσει στη γλώσσα μας, η σωστή τεχνική ορολογία αναφέρεται στο «σύστημα κεντρικής θέρμανσης», το οποίο περιλαμβάνει διάφορες συσκευές και μηχανισμούς για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε κλειστούς χώρους

Η λέξη «καλοριφέρ» προέρχεται από τη γαλλική λέξη «calorifère», η οποία σημαίνει «θερμαντικό σώμα» ή «συσκευή που παράγει θερμότητα».

Στα ελληνικά, η λέξη «καλοριφέρ» χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε συστήματα κεντρικής θέρμανσης, τα οποία διανέμουν ζεστό αέρα ή νερό για να θερμάνουν έναν χώρο.

Αν και η γαλλική ονομασία έχει επικρατήσει στη γλώσσα μας, η σωστή τεχνική ορολογία αναφέρεται στο «σύστημα κεντρικής θέρμανσης», το οποίο περιλαμβάνει διάφορες συσκευές και μηχανισμούς για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε κλειστούς χώρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χριστουγεννιάτικη αγορά
Οι πιο οικονομικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί με μαγικές αγορές στην Ευρώπη
Από την Πολωνία μέχρι την Εσθονία, οι πόλεις που προσφέρουν ατμόσφαιρα παραμυθιού χωρίς το… τσουχτερό κόστος.
Οι πιο οικονομικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί με μαγικές αγορές στην Ευρώπη
Τυρόπιτα
Πατατόπιτα χωρίς φύλλο: αφράτη, τυρένια και γεμάτη άρωμα
Απλή, χορταστική και πλούσια σε τυριά και μυρωδικά. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου και ταιριάζει τόσο ως κυρίως πιάτο όσο και ως...
Πατατόπιτα χωρίς φύλλο: αφράτη, τυρένια και γεμάτη άρωμα
κινοα
Ένα δροσερό πιάτο χωρίς γλουτένη με 4 κρυφά μυστικά γεύσης
Αν αγαπάτε τις φρέσκες, μυρωδάτες σαλάτες τύπου ταμπουλέ αλλά αποφεύγετε τη γλουτένη ή θέλετε μια πιο ελαφριά, μοντέρνα εκδοχή, τότε αυτό το ταμπουλέ...
Ένα δροσερό πιάτο χωρίς γλουτένη με 4 κρυφά μυστικά γεύσης