Thumbnail
Οι σωστές ρυθμίσεις στο θερμοστάτη του καλοριφέρ ανάλογα με τον καιρό και την εξωτερική θερμοκρασία παίζουν σημαντικό ρόλο το χειμώνα

Μια νορμάλ θερμοκρασία δωματίου είναι ανάμεσα σε 19 με  21 βαθμούς Κελσίου μέσα στην ημέρα για τη ρύθμιση του θερμοστάτη του καλοριφέρ το χειμώνα. Τη νύχτα πριν κοιμηθείτε φροντίστε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη κατά 2 – 3 βαθμούς. Έτσι είναι σίγουρο ότι θα έχετε εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Για τους καταναλωτές πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να χρησιμοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του χωρου και του καλοριφέρ τους. Οι σωστές ρυθμίσεις στο καλοριφέρ μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη θέρμανση που προσφέρει.

Μια καλή θερμοκρασία για να παραμένει ο θερμοστάτης είναι στους 20 βαθμούς Κελσίου. Στα κλασικά καλοριφέρ πετρελαίου ή φυσικού αερίου προτιμάται η θερμοκρασία να μένει στους 18-19 βαθμούς τις ώρες που λείπετε ενώ όταν είστε στο σπίτι στη θερμοκρασία της αρεσκείας σας. Σε κάθε περίπτωση μια θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου είναι καλή σύμφωνα με το ienergeia.gr.

Κατά την απουσία σας από το σπίτι (ειδικά τις μέρες με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες) μην κλείνετε εντελώς τη θέρμανση αλλά ρυθμίστε χαμηλότερα τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη. Με το τρόπο αυτό πετυχαίνετε μικρότερες διακυμάνσεις θερμοκρασίας και βοηθάτε το σύστημα θέρμανσης σας να λειτουργήσει ηπιότερα και πιο αποδοτικά. Οπότε όταν λείπετε ρυθμίστε τα καλοριφέρ έναν με δύο βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα.

Μερικές άλλες συμβουλές για να διατηρείτε το σπίτι σας ζεστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι:

  • Ανοίξτε τις κουρτίνες για να μπει ήλιος στο σπίτι
  • Η επικάλυψη του πατώματος με καλά χαλιά τα οποία διατηρούν το πάτωμα ζεστό
  • Η απομάκρυνση των επίπλων ή άλλων αντικειμένων μπροστά και πάνω από τα σώματα θέρμανσης καθώς έτσι παρεμποδίζουν την θερμότητα να εξαπλωθεί

Πού και πώς πρέπει να είναι τοποθετημένος ο θερμοστάτης

Ο θερμοστάτης βασικό είναι να είναι εγκατεστημένος σε σωστό σημείο μέσα στο σπίτι, δηλαδή να μην είναι σε εξωτερικό τοίχο, να μην είναι κοντά σε πηγές θέρμανσης, όπως ένα τζάκι, ένα καλοριφέρ, να είναι σε σωστό ύψος από το 1,10 έως το 1,50.

Όπως το καλοκαίρι δεν αφήνουμε το κλιματιστικό ανοιχτό και τα παράθυρα ανοιχτά, έτσι και το χειμώνα, την ώρα που αερίζεται το σπίτι, θα πρέπει να κλείνουμε το σύστημα θέρμανσης και μόλις τελειώσει ο αερισμός να ξαναβάλουμε το σύστημα θέρμανσης να δουλέψει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odontiatros.jpg
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
«Οι μεταβολές στο μικροβίωμα της στοματικής κοιλότητας μπορούν να προκαλέσουν συστηματική φλεγμονή και να αυξήσουν έμμεσα τον κίνδυνο νόσου»
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση