arxaia_ellada
Σε ποια πόλη της αρχαίας Ελλάδας έγινε η πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου

Σύμφωνα με κείμενο του Διόδωρου του Σικελιώτη (Βιβλίο 32, κεφ. 11, παρ. 1-4), γύρω στα 120 π.Χ. έγινε στην Επίδαυρο εγχείρηση αλλαγής φύλου. Αυτή είναι η αρχαιότερη μαρτυρία εγχείρησης αλλαγής φύλλου που έχει εντοπιστεί.

Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης αναφέρει πως μια νέα, ορφανή γυναίκα, η Καλλώ, είχε το χαρακτηριστικό σημείο των γυναικών άτρητο και από κάποιο εκ γενετής συρίγγιο έβγαζε τα ούρα.

Όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, παντρεύτηκε κάποιον και έμεινε μαζί του για δυο χρόνια. Η ερωτική τους επαφή ήταν μόνο πρωκτική.

H πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου

Κάποτε παρουσίασε φλεγμονή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων η οποία της προκαλούσε φρικτούς πόνους. Πολλοί γιατροί ασχολήθηκαν με την περίπτωση αλλά κανένας δεν μπορούσε να υποσχεθεί ίαση.

Τη λύση έδωσε ένας φαρμακοπώλης που έκανε τομή στο σημείο του οιδήματος, με αποτέλεσμα να προβάλουν ανδρικά γεννητικά όργανα: Δίδυμοι γεννητικοί αδένες (όρχεις) και πέος πού ήταν άτρητο.

Στη συνέχεια έκανε τομή στο άκρο του πέους, έφτασε στον ουρητήρα και τοποθέτησε εκεί μια αργυρή τεχνητή ουρήθρα, από την οποία έβγαιναν τα υγρά. η πρώτη εγχείρηση αλλαγής φύλου

Για την επέμβαση ζήτησε διπλό μισθό, επειδή χειρούργησε έναν άνδρα και μια γυναίκα μαζί… Όπως έλεγε στη συνέχεια, «παρέλαβε νοσούσα γυναίκα και παρέδωσε υγιή νεανίσκο»!

Όσο για την Καλλώ, πέταξε τα γυναικεία ρούχα, φόρεσε ανδρική εσθήτα, πρόσθεσε στο τέλος του ονόματός της και ένα «ν» και συνέχισε τη ζωή της ως Κάλλων.

Πηγή: argolika.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

titanikos.jpg
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια
Η βύθιση του Τιτανικού το 1912 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.517 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα ρεύματα του ωκεανού ή...
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια