ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ
Υπογραμμίζουν ότι οι αγρότες ζητούν δίκαιο εισόδημα, πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες παραγωγής και προσιτά ποιοτικά προϊόντα για όλους

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αγρότες, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις τους αφορούν δικαιώματα κοινά για την κοινωνία.

Υπογραμμίζουν ότι οι αγρότες ζητούν δίκαιο εισόδημα, πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες παραγωγής και προσιτά ποιοτικά προϊόντα για όλους.

Παράλληλα, ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να στοχοποιήσει τον αγροτικό κόσμο, την ώρα που –όπως αναφέρουν– δαπανώνται δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, ενώ για την παιδεία και τον πρωτογενή τομέα επικαλούνται «περιορισμούς».

Αναλυτικά:

«Να παράγουν για να ζουν στον τόπο τους, για να έχουμε και εμείς φθηνά και ποιοτικά προϊόντα!

Να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα αυτοί και οι οικογένειές τους, οι χιλιάδες συμφοιτητές-τριες μας που σπουδάζουν με μεγάλα έξοδα των οικογενειών τους!

Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική του κέρδους της ΕΕ που τους ξεκληρίζει και που γεννά τα σκάνδαλα όπως του ΟΠΕΚΕΠΕ για να τρώνε αυτοί που έχουν μεγάλες ιδιοκτησίες και όχι αυτοί που παράγουν!».

Ακόμα καταγγέλλουν την κυβέρνηση που επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό να συκοφαντήσει τους αγρότες, τονίζοντας ότι την ίδια ώρα που η πολεμική οικονομία της ΕΕ και της κυβέρνησης δίνει 21 δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και για την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, για τις διεκδικήσεις των αγροτών και για τις ανάγκες μας στα Πανεπιστήμια υπάρχουν μόνο «δημοσιονομικοί περιορισμοί».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
«Βιομηχανία» πτυχίων-μαϊμού: «Μας παίρνουν τις δουλειές με εξαγορασμένα C2»
Υποψήφιοι στους πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ αγοράζουν μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας χωρίς να γνωρίζουν «ούτε Buongiorno»
«Βιομηχανία» πτυχίων-μαϊμού: «Μας παίρνουν τις δουλειές με εξαγορασμένα C2»
καθαριστρια σχολειο
Υπουργείο Παιδείας: Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ στις καθαρίστριες σχολείων
Αφορούν δώρα εορτών, επιδόματα αδείας και διαφορές αποδοχών σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις
Υπουργείο Παιδείας: Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ στις καθαρίστριες σχολείων