samaras karamanlhs
Κυβερνητική απάντηση στις δημόσιες παρεμβάσεις Καραμανλή και Σαμαρά για το αγροτικό ζήτημα

Η πολιτική συζήτηση γύρω από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τις εξελίξεις στην ύπαιθρο τροφοδοτήθηκε εκ νέου, μετά τις πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Οι τοποθετήσεις τους προκάλεσαν πολιτικό ενδιαφέρον, αλλά και ερωτήματα σχετικά με την εσωκομματική ισορροπία στη Νέα Δημοκρατία.

Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις, δηλώνοντας πως δεν προτίθεται να σχολιάσει τις τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών. Ωστόσο, καθώς οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν, προχώρησε τελικά σε μια πιο ουσιαστική τοποθέτηση.

Ο Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απαντά όχι με δηλώσεις, αλλά με την πολιτική της, τονίζοντας ότι: «Οι Έλληνες πολίτες θα είναι οι τελικοί κριτές στις επόμενες εκλογές.»

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει το εισόδημα εργαζομένων και αγροτών, επισημαίνοντας πως η αξιολόγηση δεν θα γίνει σε επίπεδο ρητορικής, αλλά μέσα από τα αποτελέσματα της δράσης της.

Ένα ακόμη σημείο που προκάλεσε συζήτηση ήταν η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στη φράση «Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», που είχε συνδεθεί με προηγούμενες κυβερνητικές πολιτικές. Ο Μαρινάκης σημείωσε ότι τέτοιες λογικές ανήκουν στο παρελθόν και πως η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί με αυστηρότερο δημοσιονομικό πλαίσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δίνουμε όσα υπάρχουν — όχι όσα θα θέλαμε να υπάρχουν.»

Την ίδια στιγμή αναγνώρισε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να εκφράζονται δημόσια, χαρακτηρίζοντάς το «αυτονόητο».

Η δημόσια τοποθέτηση των δύο πρώην ηγετών ήρθε με έντονο ύφος, στηρίζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

  • Ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για κίνδυνο δημογραφικής και παραγωγικής ερήμωσης της υπαίθρου, επισημαίνοντας την ανάγκη για ουσιαστική πολιτική στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.

  • Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ακόμη πιο αιχμηρός, υποστηρίζοντας ότι: «Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα» και κατηγορώντας την κυβέρνηση για λανθασμένη διαχείριση, υπερβολική γραφειοκρατία και ελλιπή στρατηγική.

Οι δηλώσεις τους ευθυγραμμίστηκαν με την ευρωπαϊκή εικόνα, καθώς αγροτικές διαμαρτυρίες καταγράφονται και σε άλλες χώρες.

Η συζήτηση δεν σταματά εδώ. Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να μιλήσει εκ νέου σε εκδήλωση με αντικείμενο την κατάσταση της δημοκρατίας, ενώ στην ίδια εκδήλωση θα παρέμβει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης έχει ασκήσει κριτική σε κυβερνητικές πρακτικές και θεσμικές επιλογές.

Η χρονική σύμπτωση πολλών παρεμβάσεων κορυφαίων πρώην αξιωματούχων έχει τροφοδοτήσει συζητήσεις περί πιθανής πολιτικής πίεσης προς το Μέγαρο Μαξίμου, τόσο από τη λεγόμενη «λαϊκή δεξιά» όσο και από το «μετριοπαθές, εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

emak_1.jpg
Τραγωδία στο φαράγγι του Αμπά: Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης μετά από πτώση
Ανεπιτυχείς οι πολύωρες προσπάθειες διάσωσης – Αδυναμία προσέγγισης από το ελικόπτερο λόγω του δύσβατου σημείου.
Τραγωδία στο φαράγγι του Αμπά: Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης μετά από πτώση
Μπιφτέκια
Συναγερμός του ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
Επικίνδυνη παρτίδα στην αγορά – Σύσταση προς τους καταναλωτές να μην προχωρήσουν σε κατανάλωση του προϊόντος.
Συναγερμός του ΕΦΕΤ: Ανακαλείται κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
μοτοσικλετιστής
Μοτοσικλετιστής χωρίς πινακίδες κάνει σούζες στην Αττική Οδό – Viral βίντεο προκαλεί αντιδράσεις
Ένα viral περιστατικό στην Αττική Οδό αποκαλύπτει την ακραία παραβατική συμπεριφορά οδηγών που αγνοούν τον ΚΟΚ και τους ελέγχους, θέτοντας σε κίνδυνο...
Μοτοσικλετιστής χωρίς πινακίδες κάνει σούζες στην Αττική Οδό – Viral βίντεο προκαλεί αντιδράσεις