Με υπερωρίες θα «αναπληρώνεται» η καραντίνα για τους εργαζόμενους
Νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα προβλέπει την αναπλήρωση των χαμένων ωρών εργασίας με υπερωρίες για όσους μπαίνουν σε καραντίνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για τις χαμένες ώρες εργασίας λόγω καραντίνας.

Συγκεκριμένα,  όσοι εργαζόμενοι μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα επτά ή δεκατεσσάρων ημερών, εφόσον δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους μέσω τηλεργασίας, θα κληθούν να… αναπληρώσουν με απλήρωτες υπερωρίες τις εργατοώρες τις οποίες το ίδιο το κράτος τους ανάγκασε να χάσουν. Αυτό αφορά όσους νοσήσουν ή βρεθούν θετικοί στον ιό, ή έλθουν σε επαφή με άτομα που έχουν βγει θετικά στον ιό.

Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ, με το μέτρο αυτό, αρκετοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα κληθούν να εργαστούν έως και έντεκα ώρες, δηλαδή έως και τρεις ώρες παραπάνω καθημερινά για να καλύψουν τις ώρες που… χρωστούν. Μάλιστα για τις ημέρες της υπερωρίας ο εργαζόμενος δεν δικαιούται προσαύξησης ή αμοιβής για πρόσθετη εργασία.

Μπορεί από την κυβέρνηση να ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται να… προστατεύσει τους εργαζόμενους από περιπτώσεις αυθαιρεσίας, όπως υποχρεωτικές άδειες αναψυχής ή άδειες άνευ αποδοχών, όμως το μέτρο αυτό δεν παύει να αποτελεί κατάφωρη παραβίαση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, σχολιάζει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doe.jpg
ΔΟΕ: Καταγγελία για ποινικοποίηση της απεργίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Για την κλήση σε απολογία απεργών εκπαιδευτικών από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
ΔΟΕ: Καταγγελία για ποινικοποίηση της απεργίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
στρατός
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
Ολόκληρες οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, την ΕΣΣΟ και τα κίνητρα για παραμεθόριες και ειδικές μονάδες
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
εγκαίνια
Σ. Ζαχαράκη: Εγκαίνια της Κεντρικής Δομής Συντονισμού των 13 Κέντρων Καινοτομίας του ΙΤΥΕ «Διόφαντος»
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση που κοιτά μπροστά για την εξάλειψη ανισοτήτων και την...
Σ. Ζαχαράκη: Εγκαίνια της Κεντρικής Δομής Συντονισμού των 13 Κέντρων Καινοτομίας του ΙΤΥΕ «Διόφαντος»