Πολλές είναι οι συνήθειες της καθημερινής ζωής του ανθρώπου που θεωρούνται "φυσιολογικές" ή απλά γίνονται "επειδή το κάνουν όλοι". Κάποιες όμως μπορούν να βλάψουν την ίδια μας την υγεία.
Το Bright Side καταγράφει έξι από αυτές.
"Αποτρέποντας" το φτέρνισμα
Αυτή αποτελεί μία αρκετά κακή συνήθεια που προοπτικά ενδέχεται να προκαλέσει πονοκεφάλους, προβλήματα ακοής και να καταστρέψει αγγεία της ρινικής περιοχής.
Όταν αποτρέπουμε το φτέρνισμα η πίεση του αίματος αυξάνεται κατακόρυφα. Η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο διαταράσσεται, με τα αιμοφόρα αγγεία και τον νευρικό ιστό να συμπιέζονται.
Χρήση αρώματος
Οι συνθετικές ουσίες που χρησιμοποιούνται συχνά για να κάνουν τα - φθηνότερα συνήθως - αρώματα πιο ισχυρά μπορεί να προκαλέσουν ζάλη, ναυτία, και υπνηλία. Μπορούν επίσης να ερεθίσουν τα μάτια, το λαιμό και το δέρμα.
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια ή να βάζετε αυτά τα αρώματα σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο.
Αποθήκευση φαγητού σε πλαστικά σκεύη
Πολλά πλαστικά κουτιά περιέχουν τεχνητές χημικές ουσίες, όπως φθαλικό και δισφαινόλη, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της ευελιξίας τους. Αν όμως το φαγητό διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε πλαστικά κουτιά, οι ουσίες αυτές ενδέχεται να παρεισφρήσουν στα τρόφιμα.
Συνίσταται λοιπόν η αποθήκευση τροφίμων σε δοχεία κατασκευασμένα από γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα ή κεραμικό υλικό. Επίσης, θα πρέπει να δίνεται προσοχή στα σύμβολα που φέρουν οι εκάστοτε συσκευασίες αποθήκευσης, καθώς παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να χρησιμοποιούν.
Βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το γεύμα
Οι οδοντίατροι συστήνουν ότι θα πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το φαγητό. Εάν είναι δυνατόν, μία ώρα αργότερα θα ήταν ακόμη καλύτερα.
Κι αυτό διότι τα τρόφιμα και τα ποτά - ιδιαίτερα εκείνα που είναι εξαιρετικά όξινα - έχουν επίδραση στον σμάλτο των δοντιών, καθώς και στο στρώμα κάτω από αυτό (οδοντίνη).
Η κίνηση της οδοντόβουρτσας ωθεί το οξύ βαθύτερα και πιο κοντά στην οδοντίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ευαισθησία και να καταστρέψει τον σμάλτο.
Συχνή χρήση αντιβακτηριδιακού σαπουνιού
Μεγάλος αριθμός χρήσιμων βακτηρίων που ζουν στην επιφάνεια του δέρματός μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του σώματός μας. Αν χρησιμοποιούμε αντιβακτηριακό σαπούνι πολύ συχνά, καταλήγουμε στην πλήρη αποστείρωση των χεριών μας, η οποία με τη σειρά της επιτρέπει σε επιβλαβή βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα μας.
Οι δερματολόγοι συνιστούν χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού σε περιπτώσεις, όπως κοψίματα, γρατζουνιές και εκδορές.
Καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιείτε για πλύσιμο χεριών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.
Στενά τζιν παντελόνια
Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι της μόδας, το στενό τζιν πιέζει συνεχώς το δέρμα και τις νευρικές απολήξεις μας. Αυτό προκαλεί ένα σταθερό αίσθημα δυσφορίας που σε μια πιο οξυμένη μορφή του μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το νευρικό σύστημα.
Παράλληλα, η μειωμένη ροή του αέρα στα πόδια μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και τσούξιμο ή ακόμη και μούδιασμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη