Εκπαίδευση

«Ράγισε καρδιές» το αντίο της καθηγήτριας στον 14χρονο μαθητή: «Παιδί μου… παιδάκι μου»

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι συμμαθητές του Λευτέρη, κρατούν ζωντανή τη μνήμη του μέσα από τις στιγμές που μοιράστηκαν μαζί του.

Η Σίφνος βυθίστηκε στο πένθος μετά τον ξαφνικό χαμό του 14χρονου Λευτέρη, αρχηγού της ομάδας Κ14 ποδοσφαίρου του Πανσιφναϊκού, που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή. Η είδηση προκάλεσε συγκλονισμό στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλη την αθλητική οικογένεια του νησιού.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της φιλολόγου Βασιλικής Μάνδαλου

Συγκινητικά λόγια μοιράστηκε δημόσια η φιλόλογος και συγγραφέας Βασιλική Μάνδαλου, η οποία κατάγεται από τη Λάρισα και διδάσκει εδώ και χρόνια στη Σίφνο. Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον μαθητή της και έγραψε: 

«Παιδί μου… παιδάκι ΜΟΥ.

Δεν ξέρω τί νανούρισμα να σού πω, που να χωράει στην αγκαλιά σου».

Η λιτή, αλλά βαθιά συναισθηματική αναφορά της συγκίνησε γονείς, μαθητές και κατοίκους του νησιού, που προσπαθούν να διαχειριστούν το ξαφνικό πλήγμα.

Ο αποχαιρετισμός του Πανσιφναϊκού

Ο αθλητικός σύλλογος της Σίφνου, στον οποίο ο Λευτέρης αγωνιζόταν ως αρχηγός, τον αποχαιρέτησε με μία ιδιαίτερα φορτισμένη ανακοίνωση:

«Δυστυχώς δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος και η μοίρα ”έπαιξε” ξανά το άσχημο παιχνίδι της. Ένα ακόμα νέο παιδί ”έφυγε” ξαφνικά από κοντά μας, βυθίζοντας όλη την Σίφνο στο πένθος! Ο Λευτέρης μας με τα τόσα αστεία του και την τόσο δυναμική παρουσία του, πήγε να ”παίξει” μπάλα με τον Θανάση μας εκεί ψηλά. Ας είναι το τελευταίο παιδί που ”φεύγει” χωρίς να ζήσει την ζωή του, όπως την είχε ονειρευτεί! Κωστή-Γεωργία, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια από όλη την ομάδα! Καλό ταξίδι μικρέ μας άγγελε!!!».

Η Σίφνος σε πένθος

Η τοπική κοινωνία, που στο παρελθόν είχε βιώσει και άλλες τραγικές απώλειες νέων παιδιών, βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με μια βαθιά οδύνη. Ο Λευτέρης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για την ευγένεια, το χαμόγελο και την αθλητική του παρουσία.

Τα τελευταία χρόνια το νησί έχει ζήσει ανάλογες τραγωδίες με πρόωρους χαμούς εφήβων, γεγονός που έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην τοπική κοινωνία. Ο σύλλογος Πανσιφναϊκός, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, στέκονται διαρκώς στο πλευρό των οικογενειών, επιχειρώντας να στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Η απώλεια του 14χρονου Λευτέρη αποτελεί ένα ακόμα σκληρό χτύπημα που υπενθυμίζει πόσο εύθραυστη είναι η ζωή. Οι κάτοικοι της Σίφνου, οι συμμαθητές του και οι συμπαίκτες του, κρατούν ζωντανή τη μνήμη του μέσα από τις στιγμές που μοιράστηκαν μαζί του.

(Με στοιχεία και φωτο από το onlarissa)

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση