Το κέικ αποτελεί για πολλούς το απόλυτο σνακ που συνδυάζει γεύση και απόλαυση. Είτε συνοδεύει τον καφέ, είτε προσφέρεται ως γλυκό μετά το φαγητό, παραμένει μια κλασική επιλογή.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνταγή ξεχωρίζει, γιατί συνδυάζει απλότητα, σοκολατένια γεύση και πιο υγιεινά συστατικά.
Υλικά:
Η συνταγή που προτείνει η Emily Vagia απαιτεί μόλις τέσσερα συστατικά:
Αλεύρι ολικής άλεσης για πιο θρεπτική βάση
Κακάο σε σκόνη που χαρίζει την πλούσια σοκολατένια γεύση
Ζάχαρη καρύδας ως πιο φυσικό γλυκαντικό
Ανθρακούχο νερό που δίνει ανάλαφρη υφή
Με αυτά τα υλικά δημιουργείται ένα κέικ με ελάχιστο κόπο, αλλά με αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.
Εκτέλεση:
Για την παρασκευή, τα ξηρά υλικά αναμειγνύονται αρχικά μεταξύ τους, ενώ στη συνέχεια προστίθεται το ανθρακούχο νερό. Το μείγμα μεταφέρεται σε φόρμα και ψήνεται στους 180°C για περίπου 30 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο κέικ, με πλούσια γεύση κακάο, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί είτε σκέτο είτε με πρόσθετες γαρνιτούρες.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να εμπλουτίσουν τη συνταγή με σταφίδες, καρύδια ή σταγόνες σοκολάτας, δίνοντάς της μια πιο προσωπική πινελιά. Για τους πιο απαιτητικούς, προτείνεται μια εύκολη σοκολατένια γκανάς με βούτυρο (ή λάδι καρύδας), κακάο και μέλι ή maple syrup. Το γλάσο αυτό απλώνεται στην επιφάνεια του κέικ και το μετατρέπει σε γλυκό που θυμίζει ζαχαροπλαστείο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τι ήταν ο «παιδοτρίβης» στην Αρχαία Ελλάδα;
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ