Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το κινητό μας από την ζέστη;
Η ζέστη αποτελεί σημαντικό βλαπτικό παράγοντα για το κινητό.

Η συνεχής έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες, όπως έχουν επισημάνει αρκετές έρευνες, προκαλεί φθορές στο κινητό τηλέφωνο. Φθορές στο λογισμικό, την μπαταρία ακόμη και το σύστημα αφής.

Αξίζει αρχικά να σημειωθεί πως το κινητό τηλέφωνο εκπέμπει μεγάλη θερμότητα όσο λειτουργεί, είτε το χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι, είτε τον χειμώνα. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει.

Όταν το θερμόμετρο, λοιπόν, ξεπεράσει τους 35 βαθμούς, ο επεξεργαστής του smartphone αρχίζει να λειτουργεί με πιο αργούς ρυθμούς και να λαγκάρει σε αρκετές περιπτώσεις. Μερικά, μάλιστα, κλείνουν μόνα τους στην προσπάθεια να ρίξουν τη θερμοκρασία και ανοίγουν μόνο όταν είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

Φθορά, επίσης, σημειώνεται και στην μπαταρία του κινητού, η οποία όσο ζεσταίνεται, τόσο πιο πολύ πιέζεται και καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως σε μια ηλιόλουστη μέρα στην παραλία, η οθόνη λειτουργεί στο 100% της φωτεινότητάς της, με αποτέλεσμα να φθείρει και αυτό τη δύναμή της.

Οι τρόποι να προστατεύσουμε την συσκευή μας είναι πολλοί και απλοί. Εάν το χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να το έχουμε μόνιμα σε ένα σκιερό μέρος και κοντά στο αεραγωγό του air condition. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγουμε να το χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της φόρτισης, καθώς έτσι παράγεται ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Σημαντικό είναι, επίσης, να κλείνουμε εφαρμογές ή λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούμε συνέχεια, όπως για παράδειγμα την τοποθεσία ή το GPS.

Έτσι, όσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει, τόσο λιγότερη θερμότητα παράγει.

Τέλος, εάν αντιληφθούμε πως το κινητό μας τηλέφωνο έχει υπερθερμανθεί, το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να το κλείσουμε για μερικά λεπτά, να το βάλουμε στη σκιά, και να το ανοίξουμε μόνο όταν δούμε πως έχει πέσει η θερμοκρασία του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Ομολογία σοκ από την Interstar - «Διαγράψαμε βίντεο, ήταν σκουπίδια»
Βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας: Ο κατηγορούμενος της Interstar παραδέχθηκε χειροκίνητη αλλοίωση του οπτικού υλικού
Τέμπη: Ομολογία σοκ από την Interstar - «Διαγράψαμε βίντεο, ήταν σκουπίδια»
μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου Κοζάνης
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Με μια μουσικοθεατρική παράσταση και το θρυλικό κομμάτι των Cranberries, οι μαθητές έστειλαν μήνυμα για τις ελλείψεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης: Διαμαρτυρία με «Zombie» και μουσικές αιχμές για τα κενά
Η Σοφία Ζαχαράκη στην Κοζάνη
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη
Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας
Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας: Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαρακη