Αν ένα πιάτο μπορεί να παντρέψει αυθεντική παράδοση με μοντέρνα δημιουργικότητα, αυτό είναι οι λαχανοντολμάδες. Αυτή τη φορά, ο σεφ Αλέξανδρος Βρυθιάς εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» της Κρήτη TV παρουσιάζοντας μια νέα πρόταση: φουρνιστοί λαχανοντολμάδες, μια πιο πλούσια και «γεμάτη» εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού φαγητού.
Με απλά υλικά αλλά με τη μαγειρική του ματιά, ο Βρυθιάς κατάφερε να μετατρέψει το παραδοσιακό πιάτο σε μια αρωματική, ζεστή και άκρως απολαυστική δημιουργία. Η γλύκα του λάχανου, ο ζουμερός κιμάς, τα μπαχαρικά και το ψήσιμο στον φούρνο συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που θυμίζει σπιτική κουζίνα — με μια εντελώς νέα ένταση στη γεύση.
Υλικά συνταγής:
- 1 λάχανο
- 1 κιλό κιμά
- 1 τριμμένο καρότο
- 1 τριμμένη ντομάτα
- 120 γρ. ρύζι
- 1 κ.τ.σ. πελτέ
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1–2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Μαϊντανός
- Κύμινο
- Κόλιανδρος
- Πάπρικα
- Αλάτι & πιπέρι
Ο σεφ έδειξε αναλυτικά κάθε στάδιο της προετοιμασίας: από το μπόλιασμα και το μαλάκωμα του λάχανου μέχρι το δέσιμο της γέμισης και το σωστό ψήσιμο, που χαρίζει στους λαχανοντολμάδες εκείνη τη χαρακτηριστική, καλοψημένη κρούστα που κάνει τη διαφορά.
Πρόκειται για μια συνταγή που αναδεικνύει την παράδοση και παράλληλα προσφέρει κάτι νέο — ιδανική τόσο για το κυριακάτικο τραπέζι όσο και για ένα καθημερινό, αλλά ξεχωριστό γεύμα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση