Οι τορτίγιες έχουν κερδίσει δικαίως μια θέση στην κουζίνα μας: είναι ελαφριές, ευέλικτες και μπορούν να μετατραπούν σε αμέτρητες γευστικές δημιουργίες. Από ένα πρόχειρο wrap μέχρι μια αυτοσχέδια πίτσα, αποτελούν ιδανική λύση για γρήγορο αλλά νόστιμο φαγητό.
Παρά τη φήμη τους ως «έτοιμο» προϊόν, στην πραγματικότητα η σπιτική τους εκδοχή είναι απίστευτα απλή. Με τρία μόλις βασικά υλικά –αλεύρι, λάδι και λίγο νερό– φτιάχνεται μια απαλή και ελαστική ζύμη που ψήνεται σε λίγα λεπτά και μπορεί να συνοδεύσει οποιαδήποτε γεύση.
Υλικά (για 4 τορτίγιες)
- 125 γρ. λευκό αλεύρι
- ¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
- 5–6 κ.σ. χλιαρό νερό (75–90 ml)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε αλεύρι και αλάτι.
- Κάντε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο και προσθέστε το λάδι και σταδιακά το νερό.
- Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
- Τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Χωρίστε σε 4 μπάλες και ανοίξτε καθεμία σε λεπτή, στρογγυλή τορτίγια (18 εκ.).
- Ψήστε σε αντικολλητικό τηγάνι για 20 δευτερόλεπτα ανά πλευρά, πιέζοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
- Επαναλάβετε με όλες τις τορτίγιες.
Πώς θα τις κάνετε μίνι πίτσες
- Απλώστε πάνω στις τορτίγιες λίγη έτοιμη ή σπιτική σάλτσα πίτσας.
- Προσθέστε τριμμένη μοτσαρέλα ή άλλο τυρί της επιλογής σας.
- Συμπληρώστε με ζαμπόν, λαχανικά, μανιτάρια ή ό,τι υπάρχει στο ψυγείο.
- Ψήστε στο γκριλ για 2–3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρετε κατευθείαν, όσο είναι ζεστές.
Μικρή συμβουλή:
Η σάλτσα πίτσας χωρίς μαγείρεμα είναι ιδανική για παιδιά που θέλουν να «χτίσουν» τη δική τους μίνι πίτσα πάνω στην τορτίγια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση