Thumbnail
Ποιες ξένες γλώσσες αποτελούν «διαβατήριο» για μία θέση εργασίας

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποτελεί αναγκαιότητα για τους σύγχρονους νέους. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν αποτελεί πλέον ένα χόμπι, αποτελεί μια αναγκαιότητα για τους σύγχρονους νέους. Πως όμως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στο να αντιμετωπίσουν οι νέοι τις προκλήσεις του σήμερα;

H εκμάθηση μιας νέας γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς αποτελεί έναν εξαιρετικό λόγο, καθώς η γλωσσομάθεια αποτελεί «κλειδί» για την επαγγελματική επιτυχία.

Για όσους εργάζονται σε διεθνείς επιχειρήσεις, στην κυβέρνηση ή κάνουν δουλειά που χρειάζεται να ταξιδεύουν, η γνώση μιας επιπλέον γλώσσας είναι απαραίτητη ικανότητα. Είναι κάτι που θα σας βάλει άλματα πέρα ​​από έναν παρόμοιο υποψήφιο που δεν μιλάει άλλη γλώσσα, φέρνοντάς σας όλο και πιο κοντά στη δουλειά που έχετε θέσει στο στόχαστρό σας.

Οι γλώσσες που εξασφαλίζουν ευκολότερα διεθνή καριέρα σύμφωνα με το telc.net:

Mandarin - Κινέζικα

Η Κίνα δεν είναι μόνο η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, είναι επίσης αναμφισβήτητα η πιο ζωντανή οικονομία στον κόσμο. Το ΑΕΠ της έχει ήδη ξεπεράσει αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών και οι βιομηχανίες στην Κίνα καινοτομούν σε τομείς όπως η ρομποτική η γενετική και η μεταποίηση.

Ο ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο υπάρχει στην Κίνα, καθώς και πολλές από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες τεχνολογίας. Ενώ άλλες διάλεκτοι της κινεζικής γλώσσας, όπως η καντονέζικη, είναι πολύ δημοφιλείς, τα Mandarin είναι η επίσημη διάλεκτος της χώρας, την οποία ομιλεί περίπου το 14,5% του παγκόσμιου πληθυσμού (δηλαδή 955 εκατομμύρια άνθρωποι!).

Τα Κινεζικά Μανδαρινικά είναι μια γλώσσα που χρειάζεται ειδικά σε επίπεδο επιχειρηματικότητας.

Αραβικά

Πολλές από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο βρίσκονται στη Μέση Ανατολή. Πλούσιες σε πετρέλαιο, πόλεις όπως το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι είναι χτισμένες ως κομψές μεγαλουπόλεις, κόμβοι ανοιχτοί για συναλλαγές με ολόκληρο τον κόσμο.

Τα αραβικά είναι η πέμπτη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Οι δυτικές κυβερνήσεις απαιτούν επίσης άτομα με επάρκεια στα αραβικά για διπλωματικούς λόγους: με την αναταραχή που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν αραβικά αυξάνονται σε ζήτηση.

Με πολλές διαλέκτους, ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη για να ασχοληθείτε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα διαπιστώσετε ότι τα αραβικά, όπως τα μανδαρινικά, δεν είναι τόσο εύκολη γλώσσα για εκμάθηση.

Δείτε και τις υπόλοιπες γλώσσες που προσφέρουν διεθνή καριέρα στο proson.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Έρχονται 2 μεγάλες και 2 μικρές προκηρύξεις με πάνω από 5.000 θέσεις

ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mathites
Μύθος η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων λέει η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
«Καταπέλτης» η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) κατά ΥΠΑΙΘ: «Δεν προκύπτει επίθεση από χάκερς»
Μύθος η κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων λέει η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
thriskeutikaistoria.jpg
Θρησκευτικά: Και νέα προσφυγη στο Ευρωδικαστήριο για τον τρόπο απαλλαγής των μαθητών...
Για φερόμενη παραβίαση της ελευθερίας συνειδήσεως γονέων και μαθητή που δεν του χορηγήθηκε απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών
Θρησκευτικά: Και νέα προσφυγη στο Ευρωδικαστήριο για τον τρόπο απαλλαγής των μαθητών...
panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2023: Ανιση μεταχείριση εκπαιδευτικών και επιτηρητές-βαθμολογητές ταυτόχρονα...
Υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για ορισμό επιτηρητών Γυμνασίων στα γειτονικά τους Λύκεια όπου εξετάζονται πρώην μαθητές τους...
Πανελλήνιες 2023: Ανιση μεταχείριση εκπαιδευτικών και επιτηρητές-βαθμολογητές ταυτόχρονα...