Thumbnail
Ποιες ξένες γλώσσες αποτελούν «διαβατήριο» για μία θέση εργασίας

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών αποτελεί αναγκαιότητα για τους σύγχρονους νέους. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν αποτελεί πλέον ένα χόμπι, αποτελεί μια αναγκαιότητα για τους σύγχρονους νέους. Πως όμως η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να βοηθήσει στο να αντιμετωπίσουν οι νέοι τις προκλήσεις του σήμερα;

H εκμάθηση μιας νέας γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς αποτελεί έναν εξαιρετικό λόγο, καθώς η γλωσσομάθεια αποτελεί «κλειδί» για την επαγγελματική επιτυχία.

Για όσους εργάζονται σε διεθνείς επιχειρήσεις, στην κυβέρνηση ή κάνουν δουλειά που χρειάζεται να ταξιδεύουν, η γνώση μιας επιπλέον γλώσσας είναι απαραίτητη ικανότητα. Είναι κάτι που θα σας βάλει άλματα πέρα ​​από έναν παρόμοιο υποψήφιο που δεν μιλάει άλλη γλώσσα, φέρνοντάς σας όλο και πιο κοντά στη δουλειά που έχετε θέσει στο στόχαστρό σας.

Οι γλώσσες που εξασφαλίζουν ευκολότερα διεθνή καριέρα σύμφωνα με το telc.net:

Mandarin - Κινέζικα

Η Κίνα δεν είναι μόνο η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, είναι επίσης αναμφισβήτητα η πιο ζωντανή οικονομία στον κόσμο. Το ΑΕΠ της έχει ήδη ξεπεράσει αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών και οι βιομηχανίες στην Κίνα καινοτομούν σε τομείς όπως η ρομποτική η γενετική και η μεταποίηση.

Ο ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο υπάρχει στην Κίνα, καθώς και πολλές από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες τεχνολογίας. Ενώ άλλες διάλεκτοι της κινεζικής γλώσσας, όπως η καντονέζικη, είναι πολύ δημοφιλείς, τα Mandarin είναι η επίσημη διάλεκτος της χώρας, την οποία ομιλεί περίπου το 14,5% του παγκόσμιου πληθυσμού (δηλαδή 955 εκατομμύρια άνθρωποι!).

Τα Κινεζικά Μανδαρινικά είναι μια γλώσσα που χρειάζεται ειδικά σε επίπεδο επιχειρηματικότητας.

Αραβικά

Πολλές από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο βρίσκονται στη Μέση Ανατολή. Πλούσιες σε πετρέλαιο, πόλεις όπως το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι είναι χτισμένες ως κομψές μεγαλουπόλεις, κόμβοι ανοιχτοί για συναλλαγές με ολόκληρο τον κόσμο.

Τα αραβικά είναι η πέμπτη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Οι δυτικές κυβερνήσεις απαιτούν επίσης άτομα με επάρκεια στα αραβικά για διπλωματικούς λόγους: με την αναταραχή που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν αραβικά αυξάνονται σε ζήτηση.

Με πολλές διαλέκτους, ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη για να ασχοληθείτε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα διαπιστώσετε ότι τα αραβικά, όπως τα μανδαρινικά, δεν είναι τόσο εύκολη γλώσσα για εκμάθηση.

Δείτε και τις υπόλοιπες γλώσσες που προσφέρουν διεθνή καριέρα στο proson.gr

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 15 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Πώς διορίζεστε στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ανεξαρτήτως πτυχίου AEI και ΤΕΙ (Και με απολυτήριο λυκείου)

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση ΙΤΑΛΙΚΩΝ και ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διεκ αιμοδοσία
Απίστευτο: Εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας οι αναπληρωτές ακόμα και ... στις άδειες αιμοδοσίας!
Άλλο ένα δικαίωμα των αναπληρωτών καταστρατηγείται: Απόφαση για κατάργηση της άδειας της ημέρας της αιμοληψίας, αν αυτή δεν ολοκληρωθεί ακόμα κι αν...
Απίστευτο: Εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας οι αναπληρωτές ακόμα και ... στις άδειες αιμοδοσίας!
amfitheatro-aei-foitites
Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΟΣΕΕΔΙΠ: Το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ
Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν 94 σύνεδροι προερχόμενοι από την πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας καταθέτοντας τις απόψεις...
Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΟΣΕΕΔΙΠ: Το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ
απθ
ΑΠΘ: «1ο Επιστημονικό Συνέδριο Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης: Προκλήσεις και Προοπτικές»
Tα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και οι περιφέρειες για τον χωρικό σχεδιασμό και τη χωρική ανάπτυξη στο επίκεντρο...
ΑΠΘ: «1ο Επιστημονικό Συνέδριο Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης: Προκλήσεις και Προοπτικές»