Thumbnail
Μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα

Ένα στα τρία νέα περιστατικά παιδικού άσθματος (το 33%) σχετίζονται με τη ρύπανση του αέρα και ένα μεγάλο μέρος από αυτά (τουλάχιστον ένα στα δέκα ετησίως) θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τα κατάλληλα μέτρα, σύμφωνα με μία νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal), με επικεφαλής τον Δαβίδ Ρόχας-Ρουέδα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «European Respiratory Journal» της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 65,4 εκατομμύρια παιδιά σε 18 ευρωπαϊκές χώρες (και στην Ελλάδα), συμπεραίνοντας ότι η ποιότητα του αέρα παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόκληση άσθματος στα παιδιά.

Το άσθμα είναι η συχνότερη χρόνια παιδική πάθηση. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι τωρινές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το επίπεδο των διοξειδίου του αζώτου, που εκπέμπονται κυρίως από τα οχήματα, δεν παρέχουν επαρκή προστασία στα παιδιά. Η μελέτη εκτιμά ότι το ποσοστό των νέων περιπτώσεων παιδικού άσθματος που σχετίζεται με τη ρύπανση του αέρα ποικίλει ανάλογα με το είδος των ρύπων: Στο 33% για τα μικροσωματίδια (ΡΜ2,5), στο 23% για τα οξείδια του αζώτου (ΝΟ2) και στο 15% για τον μαύρο άνθρακα (BC).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

titanikos.jpg
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια
Η βύθιση του Τιτανικού το 1912 στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.517 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους παρασύρθηκαν από τα ρεύματα του ωκεανού ή...
Τιτανικός: Ο πραγματικός λόγος που δεν βρέθηκαν σκελετοί στα συντρίμμια