Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Καρδίτσα, όπου αγρότες του μπλόκου Ε-65 έχουν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην είσοδο.
Η παρουσία αστυνομικής κλούβας μπροστά από το γραφείο του υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων, οι οποίοι κάνουν λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης του διαλόγου. «Η κλούβα που βλέπετε είναι η απάντηση του υπουργείου στο διάλογο», ανέφεραν χαρακτηριστικά, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή της και προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα φέρουν περισσότερα τρακτέρ στο σημείο».
Το ήδη φορτισμένο σκηνικό επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς αγρότες άρχισαν να ρίχνουν άχυρα μπροστά στο κτίριο. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.
Μιλώντας στο Open, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, ξεκαθάρισε ότι οι αγρότες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Όπως δήλωσε, είναι έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση, ενόψει και της Πανελλαδικής Σύσκεψης της Επιτροπής των Μπλόκων μέσα στην εβδομάδα. «Δεν ανοίγoυμε τους δρόμους, κλείνουμε παρακαμπτήριους, αεροδρόμια και λιμάνια», τόνισε.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόσκληση για διάλογο, με σαφή αναφορά στις συνθήκες υπό τις οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθεί. «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή, καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς», σημείωσε, την ώρα που οι αγρότες επεκτείνουν τα μπλόκα τους σε παρακαμπτήριους και σχεδιάζουν κινήσεις και στα λιμάνια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Νίκος Μακρής