Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως βρίσκονται οκτώ μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς με βάση μελέτη του Stanford

Στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους συγκαταλέγονται οκτώ (8) καθηγητές και καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σύμφωνα με τη μελέτη “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” του καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη και της ομάδας του στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, του Πανεπιστημίου του Stanford, καταγράφονται οι κορυφαίοι 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου.

Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που αυτό έχει λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus. Το Scopus είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων περίληψης και παραπομπής βιβλιογραφίας από ομότιμους κριτές: επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων. Παρέχοντας μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του παγκόσμιου ερευνητικού αποτελέσματος στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της ιατρικής, των κοινωνικών επιστημών και των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών, το Scopus διαθέτει έξυπνα εργαλεία για την παρακολούθηση, ανάλυση και οπτικοποίηση της έρευνας.

Οι καθηγητές / καθηγήτριες που διακρίθηκαν 

Οι 8 καθηγητές και καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Πειραιώς που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα είναι οι εξής:

  • Γιάννης Θεοδωρίδης, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης των Δεδομένων.
  • Ηλίας Μαγκλογιάννης, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής.
  • Χρήστος Δουληγέρης, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Δικτύων και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, Υπηρεσιών και Ασφάλειας.
  • Στέφανος Γκρίτζαλης, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, μέλος του Εργαστηρίου Ασφάλειας Συστημάτων.
  • Δημήτριος Βέργαδος, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακού Πολιτισμού, Έξυπνων Πόλεων, Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και Προηγμένων Ψηφιακών Τεχνολογιών και Υπηρεσιών.
  • Μαρία Βίρβου, Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Λογισμικού.
  • Αθανάσιος Κανάτας, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων.
  • Παναγιώτης Δεμέστιχας, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων και Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών.

Η μελέτη της ομάδας του Stanford είναι διαθέσιμη εδώ: https://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.3000918

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΟΠΕΚΑ - ΟΑΕΔ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Πότε πληρώνουν 1.000.000 πολίτες

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στη Νίκαια
«Πελάτης» του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων και ο 35χρονος που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια - Εμπλοκή δεκάδων αστυνομικών
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: «Πελάτης» ο 35χρονος που δολοφονήθηκε στη Νίκαια
Η παραλλαγή Όμικρον «διέσχισε» τον Ατλαντικό - Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στις ΗΠΑ - Άτομο «πλήρως εμβολιασμένο που εκδήλωσε ήπια συμπτώματα, παρουσιάζοντας βελτίωση»
Η παραλλαγή Όμικρον «διέσχισε» τον Ατλαντικό - Πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ