Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δήμων της Γ’ Αθήνας να συμμετάσχουν στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025 στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.
Σύμφωνα με την Ένωση, μετά την ολοκλήρωση της Γ΄ Φάσης προσλήψεων, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλύφθηκε μόλις το 26% των αναγκών, ενώ παραμένουν κενά ωρών σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.
Η Ένωση τονίζει ότι οι γονείς δεν παραιτούνται από τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία υψηλής ποιότητας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στα σχολεία «δεν πάει άλλο».
Η Ένωση ζητά από:
Ενώσεις Γονέων
Συλλόγους Γονέων
Μαθητικά Συμβούλια
Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Γ’ Αθήνας
να δώσουν το «παρών» με αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων.
Τα αιτήματα της συγκέντρωσης
Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών σε γενική παιδεία, ειδική αγωγή και ειδικότητες
Ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολικών μονάδων
Μείωση μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο 15 μαθητές
Τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών σε όλα τα σχολεία
Τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολική μονάδα
Η ανακοίνωση
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καλεί όλους τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δήμων της Γ΄Αθήνας σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025 στις 7μμ στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.
Μετά και την ολοκλήρωση της Γ΄ Φάσης προσλήψεων εκπαιδευτικών, τοποθετήθηκε μόλις το 26% του προσωπικού που ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και ταυτόχρονα εξακολουθούν να υπάρχουν κενές ώρες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.
Διαχρονικά αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και δε θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα αυτό των παιδιών μας.
Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τους Συλλόγους Δασκάλων και Εκπαιδευτικών της Γ’ Αθήνας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων.
Διεκδικούμε:
- άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, ειδικής αγωγής και ειδικοτήτων
- άμεση ανάκληση όλων των συγχωνεύσεων, να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα συγχώνευση τμήματος ή σχολείων
- μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με ανώτερο αριθμό τους 15 μαθητές
- άμεση τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών σε όλα σχολεία
- άμεση τοποθέτηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Ευαγγελία Ασημακοπούλου