Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει έντονη ανησυχία και καταγγέλλει την πρόσφατη τοποθέτηση της νέας υπεύθυνης εκπαιδευτικών θεμάτων στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς την «κομματική επιλογή» που υπηρετεί με προνομιακό τρόπο την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ.
Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση καταγγέλλει ότι η νέα υπεύθυνη, μόλις ανέλαβε καθήκοντα, προώθησε πολιτικές που επιβαρύνουν σχολεία και εκπαιδευτικούς, όπως μειώσεις τμημάτων και ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών, ενώ επισημαίνει ότι η επιλογή της έγινε με μεθοδευμένο τρόπο, παρακάμπτοντας άλλους υποψηφίους που είχαν υψηλότερη βαθμολογία.
Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη του άκρατου κομματισμού στον διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης, καταδικάζοντας τις παρατυπίες στις τοποθετήσεις και καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το σωματείο και τους συλλογικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς τους.
Η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Η ΝΕΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Η «ΑΡΙΣΤΗ» ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η νέα υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων, αμέσως μετά το διορισμό της, ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Με ιδιαίτερο ζήλο έδινε εντολές και πίεζε για κόψιμο και μείωση τμημάτων των σχολείων, αδιαφορώντας για τις συνθήκες λειτουργίας τους και τα προβλήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ συνεχίζει με εντολές και οδηγίες στους διευθυντές των σχολείων για ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών σε συναδέλφους, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστια κενά και μετά τη Β και Γ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.
Η συγκεκριμένη επιλογή με το βεβαρυμμένο παρελθόν, τίποτε θετικό δεν έχει να προσφέρει στη λειτουργία των σχολείων και στην κάλυψη των αναγκών τους. Αποτελεί ξεκάθαρη κομματική επιλογή, χαρακτηριστικό παράδειγμα του άκρατου κομματισμού από την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσ/νίκης και του τρόπου αξιολόγησης των διοικητικών στελεχών κατά το γνωστό «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Για να επιλεγεί η συγκεκριμένη αριστεύσασα, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος του τοπικού συμβουλίου επιλογής, έπρεπε να ξεπεράσει σε μόρια δύο άλλους υποψηφίους που είχαν κάνει αίτηση και προηγούνταν.
Συγκεκριμένα, η πρώτη υποψήφια είχε πριν τη συνέντευξη 33,00 μόρια, ο δεύτερος 28,75 μόρια, ενώ η τρίτη που τους ξεπέρασε και επιλέχθηκε είχε 27,10 μόρια. Το νέο συμβούλιο επιλογής, με κυριαρχία αρίστων της ΔΑΚΕ, φυσικά βρήκε τον τρόπο: έβαλε στη συνέντευξη και στους δύο υποψηφίους που προηγούνταν με διαφορά, 10, ενώ η αριστεύσασα πήρε καθαρό 20! Η τρίτη στη σειρά, η κ. Σάρρου πέρασε πρώτη με 47,10 μόρια, η πρώτη στη σειρά έγινε δεύτερη με 43,00 μόρια και ο δεύτερος στη σειρά έγινε τρίτος με 38,75 μόρια Καθαρή υπεροχή, ξεκάθαρη αξιολόγηση! Τόσο απροκάλυπτη πριμοδότηση, όπου δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα, δεν γνωρίζουμε σε ανάλογη περίπτωση.
Αν η περίπτωση αυτή είναι για γέλια και για κλάματα, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία. Η νέα υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων (που διαδέχεται αναπληρωτή εκπαιδευτικών θεμάτων από την παράταξη της ΔΑΚΕ ο οποίος έχει μηνυθεί από μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ για βιαιοπραγίες εναντίον τους στη ΓΣ διαγραφής του Χ. Βαϊτσίδη) έχει καταγγελθεί από την ΕΛΜΕ και συναδέλφους και όχι μία φορά. Αποτέλεσε μέχρι πρόσφατα μέλος του τοπικού συμβουλίου επιλογής το οποίο επέλεξε διευθυντές σχολείων κατά τις τελευταίες κρίσεις, αλλά και άλλα στελέχη, βάζοντας στη συνέντευξη σε όλους τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ 20 και αφήνοντας εκτός επιλογής σημαντικό αριθμό υποψηφίων οι οποίοι καταποντίστηκαν μέχρι και 60 θέσεις κάτω μετά τη συνέντευξη όπου οι ημέτεροι, εντελώς αξιοκρατικά, αξιολογήθηκαν και αρίστευσαν. Τα στοιχεία για το πώς έγινε η επιλογή στις κρίσεις διευθυντών αναφέρθηκαν αναλυτικά σε καταγγελία της Ε ΕΛΜΕ.
Είναι η ίδια που καταγγέλθηκε πριν δύο χρόνια από την ΕΛΜΕ γιατί βρίσκονταν στη Διεύθυνση και όχι στο σχολείο της χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση για την τοποθέτησή της, ενώ παλιότερα, μετά την επάνοδό της από βουλευτικό γραφείο, αντί να εργασθεί στην οργανική της θέση στην Ασπροβάλτα, τοποθετήθηκε σε σχολείο της Μενεμένης με τα μόρια της Ασπροβάλτας.
Η κ. Σάρρου μαζί με άλλα μέλη της ΔΑΚΕ μήνυσαν την ΕΛΜΕ η οποία υλοποίησε απόφαση μαζικότατης ΓΣ και διέγραψε για σοβαρότατους λόγους τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ και σύζυγό της Χ. Βαϊτσίδη, ενώ η ίδια ως αντιπερισπασμό στα αίσχη και τις βίαιες επιθέσεις του Βαϊτσίδη και άλλων μελών της ΔΑΚΕ στη ΓΣ που τον διέγραψε, στράφηκε κατά μελών του ΔΣ που τάχα της επιτέθηκαν!
Η τοποθέτηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικών θεμάτων στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί μόνο άλλη μία απόδειξη προνομιακής αντιμετώπισης των μελών της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΚΕ στον διοικητικό μηχανισμό, αλλά και μία εκκωφαντική κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί αξιολόγησης και ανάδειξης των αρίστων. Αναδεικνύει την κατάντια μιας διοίκησης που υπηρετεί τις επιλογές της παράταξης της ΔΑΚΕ και έχει ταυτιστεί μαζί της. Η παραδιοίκηση της ΔΑΚΕ ανέλαβε το ρόλο της διοίκησης! Οι παρατυπίες στις υπηρεσιακές μεταβολές και στις τοποθετήσεις, η αδιαφάνεια, οι προσθαφαιρέσεις κενών, η τοποθέτηση σε πολλά σχολεία, ιδιαίτερα των αναπληρωτών, οι προφορικές οδηγίες για να καλύπτονται οι κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση στα σχολεία, φέρουν τη δική τους σφραγίδα.
Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν άλλο δρόμο για τη στήριξη των δικαιωμάτων τους και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους από το σωματείο και τους αγώνες τους. Καλούμε σε στήριξη και ενίσχυση του σωματείου απέναντι στην προσπάθεια διοίκησης και παραδιοίκησης να προχωρήσουν με μεθοδευμένες ενέργειες σε διώξεις και πειθαρχικά μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ και μελών της ΕΛΜΕ. Η φωνή του σωματείου θα συνεχίσει να ακούγεται δυνατά!
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Η γραμματέας
Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Λεωνίδας Βουρλιώτης