Πανελλαδικές-τηλεκπαίδευση: «Ποια ύλη θα δηλώσουμε;» διερωτώνται οι εκπαιδευτικοί
Το υπουργείο Παιδείας ζητά να καταχωρηθεί ηλεκτρονικά και μέχρι αύριο η ύλη που έχει διδαχθεί στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα - «Για ποια ύλη μιλάνε και πώς απαντούμε σ' αυτό;» διερωτώνται οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης

Την ώρα που πληθαίνουν όχι μόνο οι τεχνικές δυσκολίες αλλά και η κόπωση των μαθητών πίσω από τις κλειστές κάμερες, το υπουργείο Παιδείας ζητά να καταχωρηθεί ηλεκτρονικά και μέχρι αύριο η ύλη που έχει διδαχθεί στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. 

«Για ποια ύλη μιλάνε και πώς απαντούμε οι εκπαιδευτικοί σ' αυτό;» διερωτώνται οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι δεν αντιλαμβάνεται τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο με επείγουσα εγκύκλιο, προβλέπει την ηλεκτρονική καταχώριση στο myschool της διδακτέας-εξεταστέας ύλης των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που έχει διδαχθεί μέχρι και 16 Δεκεμβρίου.

Λαιμητόμος για τους υποψηφίους 

«Μέσα σ αυτό το κλίμα η προσπάθεια του Υπουργείου να βαφτίσει το κρέας ψάρι, να παρουσιάσει ως κανονικότητα την παρωδία μας προκαλεί, μας εξοργίζει» αναφέρουν, προσθέτοντας πως «την ίδια μέρα που η Υπουργός δηλώνει ότι θα μειωθούν οι θέσεις των εισακτέων με τη θέσπιση βάσης εισαγωγής από το 2021, τώρα που ακόμη και μέσα στην πανδημία όχι μόνο δεν σκέφτονται να μειώσουν την ύλη αλλά χρησιμοποιώντας εμάς ως νεροκουβαλητές τους ετοιμάζουν λαιμητόμο για τους υποψήφιους».

Η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να εφορμά με την καθημερινή αποστολή εγγράφων και στόχο τη νομιμοποίηση της λεγόμενης τηλε-εκπαίδευσης ενώ κρατά τα σχολεία ερμητικά κλειστά. Ως συνέχεια της «ενθάρρυνσης» των εκπαιδευτικών να βάλουν τηλεδιαγωνίσματα, σήμερα ζητά να καταχωρηθεί ηλεκτρονικά και μέχρι αύριο η ύλη που έχει διδαχθεί στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Για ποια ύλη μιλάνε και πώς απαντούμε οι εκπαιδευτικοί σ' αυτό;

Καταρχάς τις τελευταίες μέρες και με αφορμή την τηλεαξιολόγηση, ένα μεγάλο μέρος του κλάδου εκφράζει τη δυσαρέσκεια και το θυμό του καθώς βιώνει με το πέρασμα των ημερών τα προβλήματα και το αδιέξοδο της διαδικασίας.

Πληθαίνουν όχι μόνο οι τεχνικές δυσκολίες και η κόπωση αλλά αποκαλύπτονται μπρος στα μάτια μας τα δράματα που βιώνουν οι μαθητές μας πίσω από τις κλειστές κάμερες, (νόσηση των ιδίων και νοσηλεία συγγενών τους, απώλειες, ανεργία, σπίτια και όχι παλάτια, με τον έναν πάνω στον άλλον, εγκλεισμός…).

Μέσα σ αυτό το κλίμα η προσπάθεια του Υπουργείου να βαφτίσει το κρέας ψάρι, να παρουσιάσει ως κανονικότητα την παρωδία μας προκαλεί, μας εξοργίζει, μας καλούν να σταθούμε με ανήθικο –θα τολμούσαμε να πούμε- τρόπο απέναντι στους μαθητές μας και το δικαίωμα τους στις σπουδές.

Και ως συνέχεια του προηγούμενου να δηλώσουμε και πόσο προχωρήσαμε στην ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων. Την ίδια μέρα που η Υπουργός δηλώνει ότι θα μειωθούν οι θέσεις των εισακτέων με τη θέσπιση βάσης εισαγωγής από το 2021, τώρα που ακόμη και μέσα στην πανδημία όχι μόνο δεν σκέφτονται να μειώσουν την ύλη αλλά χρησιμοποιώντας εμάς ως νεροκουβαλητές τους ετοιμάζουν λαιμητόμο για τους υποψήφιους. Ας μην ξεγελαστούμε από την περσινή χρονιά. Η μείωση της ύλης έγινε όταν η εξ αποστάσεως δεν ήταν υποχρεωτική.

Εμείς λοιπόν θα απαντήσουμε όπως του αξίζει του Υπουργείου και όπως οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας και τους μαθητές μας

-ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

-ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

- ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΛΕΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

-ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Νέες βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων υποχρεούνται να φέρουν οι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου - Τι ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους,...
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%
Τι θα ισχύσει για τους υποψηφίους με το 10% στις εφετινές πανελλαδικές, αλλά και τι θα ισχύσει στις πανελλαδικές του 2022 και μετά από το 2023....
Πανελλήνιες 2021: Χωρίς βάση εισαγωγής οι παλαιοί υποψήφιοι με το 10%