μολύβια και μολυβοθήκη
Για όλα τα μαθήματα δημοσιεύθηκαν οι οδηγίες διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέξουν και να διαβάσουν για το μάθημα που διδάσκουν ποιες είναι οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας!

Τι ΙΕΠ είναι ο επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας και τους εποπτευόμενους φορείς του
Στις αρμοδιότητές του είναι τα θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, τη μετάβαση από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την αντιμετώπιση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. 
Για κάθε συναφή πρωτοβουλία ή δράση υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή εποπτευόμενων φορέων του, απαιτείται συνεργασία με το ΙΕΠ.
Στο ΙΕΠ θα βρείτε και το ψηφιακό αποθετήριο με προσβάσιμο υλικό, τράπεζα θεμάτων, εργαστήρια δεξιοτήτων κ.λπ.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τα έγγραφα που αφορούν στην ύλη και τις οδηγίες διδασκαλίας όλων των μαθημάτων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας αφορούν το σχολικό έτος 2020-2021.
Τα έγγραφα έχουν ομαδοποιηθεί ως εξής και αφορούν στην ύλη και τις οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων:
-Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
-Γυμνάσιο
-Γενικό Λύκειο και 
-ΕΠΑΛ

Την ενημέρωση έκανε η γενική γραμματέας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη διδακτέα ύλη και την εξεταστέα ύλη.
 

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Στις οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων Δημοτικού κατά το σχολικό έτος 2020-2021 θα βρείτε ζιπαρισμένα αρχεία που αφορούν στο μάθημα της Ιστορίας, της Αισθητικής αγωγής, δηλαδή των Εικαστικών, της Μουσικής και της θεατρικής αγωγής, στο μάθημα των Ξένων Γλωσσών, της Γλώσσας, των Μαθηματικών, των Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών.

Επίσης θα βρείτε οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης για το μάθημα "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)" καθώς και οδηγίες για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα δημοτικά σχολεία

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Γυμνάσιο

Στις οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2020-2021 θα βρείτε ζιπαρισμένα αρχεία που αφορούν στα μαθήματα του Γυμνασίου (ημερήσιου και εσπερινού)

Οικιακής Οικονομίας, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Φυσική Αγωγή, Θρησκευτικά, Ιστορία, Γεωλογία - Γεωγραφία, Τεχνολογία, Μουσική, Καλλιτεχνικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά.

Επίσης θα βρείτε και οδηγίες για την κάλυψη των πιθανών διδακτικών κενών.

Οδηγίες για την Ξένη Γλώσσα

πληκτρολόγιο, μολυβοθήκη, μολύβια, γραφείο, κούπα

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Γενικό Λύκειο

Στις οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων Γενικού Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2020-2021 θα βρείτε ζιπαρισμένα αρχεία που αφορούν στα μαθήματα του Γενικού Λυκείου (ημερήσιου και εσπερινού)

Μαθηματικά, Μαθηματικά ομάδων προσανατολισμού και γενικής παιδείας για την Α τάξη, τη Β τάξη και τη Γ τάξη.

Οδηγίες για τις Φυσικές Επιστήμες όπως η Φυσική, η Χημεία, η Βιολογία, τα Θρησκευτικά, η Φυσική Αγωγή, η Πολιτική Παιδεία, η Οικονομία, η Κοινωνιολογία.

Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος "Εφαρμογές Πληροφορικής" για τις ξένες γλώσσες και όλα τα άλλα μαθήματα

ΕΠΑΛ

Στις οδηγίες διδασκαλίας μαθημάτων ΕΠΑΛ κατά το σχολικό έτος 2020-2021 θα βρείτε ζιπαρισμένα αρχεία που αφορούν στα μαθήματα του ΕΠΑΛ (ημερήσιου και εσπερινού)

Οδηγίες για όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας αλλά και για τη διδασκαλία των μαθημάτων επιλογής, ειδικοτήτων, πληροφορικής κ.λπ.

Οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Για πρώτη φορά φέτος οι εκπαιδευτικοί έλαβαν οδηγίες για το πως θα μάθουν στους μαθητές τους να φορούν σωστά τη μάσκα τους.

Η χρήση μάσκας (ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης) και η τήρηση της κοινωνικής απόστασης (κοινωνική ικανότητα) πρέπει να καταστούν ικανότητες καθημερινής διαβίωσης των μαθητών.

Και αυτό μόνο οι δάσκαλοί τους μπορούν να τους το διδάξουν.

Με τη βοήθεια της απαραίτητης εκπαιδευτικής τεχνολογίας, με δοκιμασμένες πρακτικές όπως η ανάλυση έργου και οι κοινωνικές ιστορίες καταφέρνουν και πείθουν ακόμη και τους μικρούς μαθητές στην αναγκαιότητα της μάσκας.  

Ο Ινδός δάσκαλος που άλλαξε τις ζωές των μαθητών του

Η διδασκαλία δεν είναι μόνο οδηγίες είναι και ζωή, είναι συμμετοχή στη ζωή των μαθητών και αυτό το παράδειγμα έγινε ο Ινδός δάσκαλος Ραντζιτσίνχ Ντισάλε.

Ο Ραντζιτσίνχ Ντισάλε, τιμήθηκε φέτος με το Διεθνές Βραβείο Εκπαιδευτικού, το αποκαλούμενο και «Νόμπελ Διδασκαλίας» για τη δουλειά του που βοήθησε τις μικρές μαθήτριές του, σε μια φτωχή, αγροτική κοινότητα της δυτικής Ινδίας.

Ο Ντισάλε ανακοίνωσε αμέσως ότι θα μοιραστεί το χρηματικό έπαθλο, ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, με τους άλλους εννέα φιναλίστ συναδέλφους του.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα