Την Παρασκευή 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη η πρώτη Ανοιχτή Συνέλευση Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών, έπειτα από πρωτοβουλία συναδέλφων που βρίσκονται αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις λόγω της αντίθεσής τους στο πλαίσιο της αξιολόγησης.
Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από διάφορα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία (Α’, Β’, Γ’, Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Πειραιά, Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ΣΕΠΕ «Κώστας Βάρναλης», «Αλ. Δελμούζος» και «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»), οι οποίοι είτε έχουν στοχοποιηθεί πειθαρχικά είτε στηρίζουν ενεργά τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκαν ανησυχίες για το αυξανόμενο κλίμα φόβου στα σχολεία, τη στάση των σωματείων, αλλά και την ανάγκη συλλογικής οργάνωσης, δράσης και αλληλεγγύης. Οι συμμετέχοντες τόνισαν πως η συνέλευση αποτελεί έναν κρίσιμο χώρο στήριξης και συλλογικής αντίστασης απέναντι στις στοχευμένες διώξεις και τον εκφοβισμό.
Ως επόμενο βήμα αποφασίστηκε η διοργάνωση 2ης Ανοιχτής Συνέλευσης την Παρασκευή 30 Μαΐου στις 17:00, στην ΑΣΟΕΕ. Το ραντεβού έχει οριστεί στην είσοδο της σχολής, με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα να παραμείνει αναρτημένο, ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση στον χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης.
Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούν όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν διώξεις ή επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, να δώσουν το «παρών».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 28/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ