ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Κλιμακώνει τις αντιδράσεις της η ΔΟΕ για τις αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο – Κάλεσμα σε κινητοποίηση στο ΥΠ.ΕΣ.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη 27 Μαΐου, στις 13:00, καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), αντιδρώντας στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως καταγγέλλει, οι τροποποιήσεις εντείνουν τον αυταρχισμό και πλήττουν ευθέως τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αποπομπή των αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια και η σύνδεση των πειθαρχικών κυρώσεων με τη στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στην αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με έγγραφό του στις 15/5/ 2025, ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών (είχε προηγηθεί και άλλο αίτημα στις 9/9/2024 που δεν απαντήθηκε ποτέ) προκειμένου να θέσει το ζήτημα των  δυσμενών αλλαγών που δρομολογούνται στο πειθαρχικό δίκαιο των Δ.Υ., κάτι που αφορά άμεσα τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς. 

Μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση αλλά γίναμε κοινωνοί διαρροών πλήρους σχεδίου νόμου που θα αφορά το πειθαρχικό δίκαιο των Δ.Υ., με τις διατάξεις του οποίου γίνονται ακόμη πιο αυστηρές οι προβλέψεις ποινών, φτάνοντας μέχρι και την παραπομπή και τιμωρία για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 109 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα) ακόμη και για το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών όπου εκκρεμεί πλήθος παραπομπών σε πειθαρχική διαδικασία για εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αποπομπή των αιρετών από τα πειθαρχικά συμβούλια, δημιουργούν ένα ασφυκτικό τοπίο τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και συνολικά για τους Δημόσιους Υπαλλήλους.

Απέναντι στην κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κλάδος θα απαντήσει, για μια ακόμη φορά, δυναμικά.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη 27/5 και ώρα 1.00 μμ.

Για την συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σύλληψη οικογένειας Καττή
Στα δικαστήρια ξανά η οικογένεια Καττή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου 2020
Σε δίκη πέντε κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 2020 στα Σεπόλια – Επανεκκίνηση της δίκης έπειτα από τέσσερα χρόνια
Στα δικαστήρια ξανά η οικογένεια Καττή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου 2020
panepistimio-aigaiou.jpg
Διεθνής αναγνώριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 15 καθηγητές στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του 2024
15 Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως
Διεθνής αναγνώριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 15 καθηγητές στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του 2024