Κυριάκος Πιερρακάκης
"Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία " οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η ελληνική δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης"

Στην αποκάλυψη, ότι ο Κώστας Γαβρόγλου, ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε εισάγει στη Βουλή το 2018, διάταξη, με αναδρομική ισχύ από το 2014, με την οποία αναγνώριζε ότι η διασυνοριακότητα των τίτλων σπουδών των ΑΕΙ "διεθνών οργανισμών" είναι "εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος", ανεξάρτητα από το αν αναγκάστηκε από την παρέμβαση του κ. Φίλη να την πάρει πίσω, προχώρησε στη σημερινή, τελευταία, συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την ίδρυση παραρτημάτων μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Χαρακτηρίζοντας τον κ. Γαβρόγλου "πιο φιλελεύθερο από εμένα" ο κ. Πιερρακάκης τόνισε: "Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία " οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η ελληνική δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης". Στην ίδια διάταξη προσέθεσε ότι " η παράγραφος 1 ισχύει από την έναρξη ισχύος του νόμου 4310/2014".

"Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η διάταξη, δηλαδή η διασυνοριακότητα, είναι εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος" συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

"Ο κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, εγώ θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει έλεγχος από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ" ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε " αν φέρουμε -και θα το κάνουμε- αντίστοιχη διάταξη στο μέλλον θα υπάρχει έλεγχος αυτής της διαδικασίας από το ελεγκτικό πρίσμα της ελληνικής δημοκρατίας".

Προηγουμένως ο κ. Πιερρακάκης είχε αναφερεί εκτενώς στην απόπειρα της αντιπολίτευσης να μειώσει με γενικόλογους χαρακτηρισμούς τις γνωμοδοτήσεις και την αξία των δημόσιων παρεμβάσεων των κορυφαίων στνταγματολόγων όπως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Αντώνης Μανιτάκης. " Είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης ο Βενιζέλος και ο Μανιτάκης; Νομίζετε ότι κουνώντας το δάχτυλο μπορείτε να κρίνετε κάποιοι μια πορεία ζωής με δεκάδες διδακτορικά, δημοσιεύσεις και παρεμβάσεις; Έχουν δώσει τη ζωή τους οι συγκεκριμένοι στην επιστήμη τους, δεν μπορείτε να τους προσβάλλετε αναφέροντας ότι θεωρητικολογούν και υποστηρίζουν την κυβέρνηση".

Είχε προηγηθεί άλλη αναφορά του κ. Πιερρακάκη σε άρθρο του καθηγητή της Νομικής κ. Δελλή στην "Καθημερινή", σύμφωνα με το οποίο "το Σύνταγμα δεν είναι λείψανο, είναι ζωντανός οργανισμός, χωρίς το οξυγόνο της επικαιρότητας παθαίνει, έχει ανάγκη αππο ζωντανές αναγνώσεις και όχι από λιτανείες".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκάλα
Σήμερα Παρασκευή (απόγευμα) πιστώνεται η μισθοδοσία στους λογαριασμούς των μονίμων εκπαιδευτικών
Στην Εθνική Τράπεζα η πίστωση ξεκινάει σταδιακά στους λογαριασμούς από 17:00 και μετά.
Σήμερα Παρασκευή (απόγευμα) πιστώνεται η μισθοδοσία στους λογαριασμούς των μονίμων εκπαιδευτικών
ypoyrgeio paideias
Πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής: Καμιά σκέψη για παράταση ισχύος
«Όσο υπάρχουν πίνακες σε ισχύ, θα διατηρηθούν ως έχουν» 
Πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής: Καμιά σκέψη για παράταση ισχύος
μαθηματικα
Mαθήτριες λυκείου έλυσαν μαθηματικό γρίφο που θεωρούνταν αδύνατος εδώ και 2.000 χρόνια
Ένας μαθηματικός γρίφος που έχει «κάψει» το μυαλό πολλών μαθηματικών εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Mαθήτριες λυκείου έλυσαν μαθηματικό γρίφο που θεωρούνταν αδύνατος εδώ και 2.000 χρόνια