kathigitis mathimatika pinakas kimolia mathites taxi sxoleio
Το Συμβούλιο αποφάσισε να μην κηρύξει υπεράριθμους τους εκπαιδευτικούς σε Πειραματικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 5 Δεκεμβρίου, ο αιρετός Θοδωρής Κατσωνόπουλος ενημέρωσε για τις σημαντικές αποφάσεις και τις παρεμβάσεις του.

Το Συμβούλιο αποφάσισε να μην κηρύξει υπεράριθμους τους εκπαιδευτικούς σε Πειραματικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

Απορρίφθηκαν δύο αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. Μουσικής, με τον κ. Κατσωνόπουλο να διαφοροποιείται, υποστηρίζοντας ότι η υπάρχουσα νομοθεσία δημιουργεί ανισότητες και αδικίες.

Στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, εγκρίθηκε η επανόρθωση λειτουργικού κενού με επιστροφή οργανικά ανήκοντος εκπαιδευτικού, ενώ επισημάνθηκε η σημασία της παιδαγωγικής συνέχειας και της ομαλής προσαρμογής των μαθητών.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν αιτήσεις ανάκλησης αποσπάσεων, άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου και παρατάσεις, ενώ εγκρίθηκαν και επτά παραιτήσεις εκπαιδευτικών για εξαιρετικούς λόγους.

Ο κ. Κατσωνόπουλος υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο των αιρετών στην προάσπιση της διαφάνειας, των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, αποτρέποντας αυθαίρετες ή βεβιασμένες υπηρεσιακές μεταβολές.

Διαβάστε ΕΔΩ την ενημέρωση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

skilos
Γιατί γαβγίζει ο σκύλος και πώς άθελα μας το ενθαρρύνουμε
Στην καθημερινή συμβίωση ανθρώπου και σκύλου, το γάβγισμα συχνά παρεξηγείται. Αντί να αναζητούμε την πηγή του, προσπαθούμε απλώς να το καταστείλουμε....
Γιατί γαβγίζει ο σκύλος και πώς άθελα μας το ενθαρρύνουμε