Πίνακες Ειδικής Αγωγής: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα - Οι κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας και του ΑΣΕΠ
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Άνοιγμα πινάκων: lΠροσωρινά αποτελέσματα το καλοκαίρι λέει το ΑΣΕΠ

Στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να βγει από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για το άνοιγμα των πινάκων της Ειδικής Αγωγής.

Οι μόνιμοι διορισμοί -εφόσον γίνουν- θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες, σύμφωνα με ενημέρωση του Τάκη Ρουμπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ρ/σ Ellada FM ότι τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις  από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το ζήτημα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το alfavita.gr ο Αλέξανδρος Κόπτσης επιβεβαίωσε ότι η υπουργός Παιδείας θα προχωρήσει άμεσα σε δηλώσεις για το θέμα ίσως και μέχρι την Δευτέρα.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΑθανάσιος Παπαϊωάννου, μίλησε στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» του ραδιοσταθμού alpha radio 989, αναφορικά με την έκδοση και κατάρτιση των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής.

Ο κ. Παπαϊωάννου ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της νέας προκήρυξης ανέφερε πως στόχος αποτελεί για το ΑΣΕΠ να εκδοθούν τα προσωρινά αποτελέσματα το καλοκαίρι που έρχεται και αυτό θα επιδιωχθεί αν και υπάρχουν εν εξελίξει και άλλες προκηρύξεις στο ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα τον ισχύοντα νόμο οι πίνακες των εκπαιδευτικών λήγουν τον Αύγουστο του 2022, οπότε τον Σεπτέμβριο του 2022 οι τοποθετήσεις στα σχολεία θα έπρεπε να γίνουν με τους νέους πίνακες. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει καν εκδοθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία αλλά και την οργή των εκπαιδευτικών.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και είναι γνωστό ότι η κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα διαδικασία, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι η καθυστέρηση στη διαδικασία κατάρτισης νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής θα επιφέρει και καθυστέρηση κατάρτισης νέων πινάκων Γενικής Αγωγής. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την έκδοση της προκήρυξης έως την κατάρτιση των πινάκων. 

Την ίδια στιγμή χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ που αποφοίτησαν τα τελευταία έτη δεν μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες της ΕΑΕ και αυτόματα χάνουν τη δυνατότητα να προσληφθούν. Ταυτόχρονα, όσοι αναπληρωτές βρέθηκαν εκτός πινάκων λόγω του λάθους με το παράβολο των τριών ευρώ παραμένουν αποκλεισμένοι, χάνοντας παράλληλα χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ άλλοι περιμένουν να επικαιροποιήσουν τα χαρτιά τους. 

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Ποιοι πτυχιούχοι μπορούν να προσληφθούν σε ΣΜΕΑΕ, ΤΕ, ΚΕΔΔΥ, παράλληλης στήριξη κλπ

Στο Άρθρο 48 "Ρύθμιση θεμάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης" του ν. Ν.4415/2016 «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» ορίζεται από ποιους εκπαιδευτικούς γίνεται η στελέχωση των ΣΜΕΑΕ, των ΤΕ, των ΚΕΔΔΥ, των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, των προγραμμάτων παράλληλης στήριξης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι.

Άρθρο 48

Ρύθμιση θεμάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

...

2.α) Η παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3699/2008, αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η στελέχωση των ΣΜΕΑΕ, των ΤΕ, των ΚΕΔΔΥ, των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, των προγραμμάτων παράλληλης στήριξης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι γίνεται από:

α) Εκπαιδευτικούς ΕΑΕ πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, και

β) Εκπαιδευτικούς ΕΑΕ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ανήκουν σε όλους τους προβλεπόμενους από τις ισχύουσες διατάξεις κλάδους γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, με εξειδίκευση στην ΕΑΕ.

Η εξειδίκευση στην ΕΑΕ αποδεικνύεται με:

αα) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, με βασικές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

ββ) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, με βασικές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

γγ) Πτυχίο διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ των Διδασκαλείων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής, με βασικές σπουδές σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

δδ) Πτυχίο Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής με τουλάχιστον πενταετή αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στην ΕΑΕ.

εε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, πέραν των ανωτέρω, η εξειδίκευση στην ΕΑΕ αποδεικνύεται επιπροσθέτως με πτυχίο ΤΕΦΑΑ των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως αντίστοιχο και ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής με κύρια ειδικότητα την «ΕΑΕ» ή την «Ειδική Φυσική Αγωγή» ή την «Ειδική Φυσική Αγωγή-Θεραπευτική Γυμναστική» ή την «Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή» ή την «Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή» ή την «Άσκηση σε χρόνιες παθήσεις και Αναπηρία».

Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί τοποθετούνται στις θέσεις των ΣΜΕΑΕ, των ΤΕ, των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, των προγραμμάτων παράλληλης στήριξης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι με μετάθεση ή διορισμό ή απόσπαση ή προσωρινή αναπλήρωση, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη γενική εκπαίδευση.

Ειδικότερα οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών Νηπιαγωγών και Δασκάλων των Ειδικών Νηπιαγωγείων, των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων, των Τμημάτων Ένταξης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) πληρούνται από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, καθώς και των κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 που κατέχουν τα προβλεπόμενα στην περίπτωση β' προσόντα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

β) Οι περιπτώσεις γ' και δ' της παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 3699/2008, οι υποπαράγραφοι 1.3 και 1.4 της παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 3699/2008, καθώς και η παρ. 1 του άρθρου 56 του ν. 3966/2011 (Α' 118) καταργούνται.

Ποιο σεμινάριο Μοριοδοτεί για την Ειδική Αγωγή και σε εντάσσει στους επικουρικούς πίνακες

Το σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό GoLearn πάνω στην Ειδική Αγωγή πληροί όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας για διορισμούς αι προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

Ξεκινάει στις 21 Μαρτίου και πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα!

ΔΕΝ έχει ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΕΣ και ΚΑΘΟΛΟΥ υποχρεωτικές παρακολουθήσεις

Εάν κάνετε αίτηση εντός Φεβρουαρίου το σεμινάριο έχει πολύ μεγάλη έκπτωση (25 ευρώ το μήνα)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η πρώτη στην Ελλάδα Πανεπιστημιακή εξειδίκευση εκπαιδευτικών πάνω στον αυτισμό

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκινάει εξ αποστάσεως την πρώτη στην Ελλάδα μοριοδοτούμενη επιμόρφωση - εξειδίκευση πάνω στον αυτισμό παρέχοντας μοριοδοτούμενο πιστοποιητικό επιμόρφωσης - εξειδίκευσης (ΕΤΗΣΙΟ) πάνω στον πιο νευραλγικό τομέα της εκπαίδευσης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kapnisma_6.jpg
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: «Θεριακλήδες» πολλοί Ελληνες έφηβοι...
Ερευνα ΕΠΙΨΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί σήμερα το επικρατέστερο καπνικό προϊόν μεταξύ των εφήβων, με τη χρήση του να έχει αυξηθεί σημαντικά...
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: «Θεριακλήδες» πολλοί Ελληνες έφηβοι...
Εκπαιδευτικό Summer Camp επαγγελματικής εξέλιξης και ενδυνάμωσης νέων δασκάλων και καθηγητών
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
psarianos
Ψαριανός : Επίθεση σε καθηγητές – Τους αποκαλεί «σκουλήκια, αλήτες και μαφιόζους»
Ο πιο συνεπής γυρολόγος της πολιτικής θεωρεί ότι υπάρχουν καθηγητές που… «πανηγυρίζουν» για τις κυβερνοεπιθέσεις στην Τράπεζα Θεμάτων και τους...
Ψαριανός : Επίθεση σε καθηγητές – Τους αποκαλεί «σκουλήκια, αλήτες και μαφιόζους»
μαθητές
Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;

Χθες και προχθές κατέρρευσε το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και όλα τα σχολεία της χώρας καθυστέρησαν για ώρες τις εξετάσεις τους. Οι μαθητές...

Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;