Διορισμοί εκπαιδευτικών: Παραλογισμός η κατανομή των Φυσικών
«Τη Φυσική, ακόμα και της Γ' Λυκείου, θα τη διδάσκουν οι πάντες, πλην των Φυσικών». Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών αναφέρεται στον παραλογισμό, που με μαθηματική ακρίβεια θα κληθεί σε ένα μήνα να επιλύσει το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την κατανομή των μόνιμών διορισμών των Φυσικών

Η επιτροπή Παιδείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) προβληματίζεται σχετικά με τον περίεργο τρόπο που υπολογίζονται τα κενά και τις αντιφάσεις μεταξύ των κενών που δόθηκαν από τα ΠΥΣΔΕ και των τελικών κενών που εμφανίζονται στους πίνακες διορισμών.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η ΕΕΦ, για έναν παραλογισμό, που με μαθηματική ακρίβεια θα αποτελέσει ένα πρόβλημα που θα κληθεί σε ένα μήνα να επιλύσει το υπουργείο Παιδείας: Τη Φυσική, ακόμα και της Γ' Λυκείου, θα τη διδάσκουν οι πάντες, πλην των Φυσικών!

«Περιμένουμε κι εμείς να δούμε τη μαγική λύση που θα εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας, ώστε τη Φυσική Προσανατολισμού να τη διδάσκει Φυσικός κι όχι όποιος διέρχεται έξω από την αίθουσα», αναφέρει η ΕΕΦ.

«Παρατηρούμε με λύπη την προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς μετά από πολλά χρόνια να περιλαμβάνει ένα μικρό αριθμό φυσικών . Επιπλέον, εμφανίζονται οι 58 από τις 87 διαθέσιμες κενές θέσεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου», σχολιάζουν οι εκπαιδευτικοί.

Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο να δεχτεί ακόμα και ο πλέον καλοπροαίρετος ότι σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Κεντρική, Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχει κανένα κενό φυσικού.

Ο υπολογισμός των κενών βάση του αθροίσματος των ωρών της πρώτης ανάθεσης και τη διαίρεση με το 20 οδηγεί σε λάθους υπολογισμούς. Δεν λαμβάνει υπόψη τη δεύτερη ανάθεση, που έχουν οι ήδη υπηρετούντες μέσα στα νόμιμα πλαίσια και φυσικά την υφιστάμενη κατάσταση, που βιώνουμε όλοι στα σχολεία.

Άμεσο αποτέλεσμα αυτού του υπολογισμού είναι η εμφάνιση πλασματικής εικόνας υπεράριθμων φυσικών. Πρόκειται για στρέβλωση,  που προκαλείται από την κείμενη νομοθεσία υπολογισμού οργανικών κενών διορισμού.

Έχουμε το εξής παράδοξο: Όταν υπολογίζονται και ανακοινώνονται τα κενά από τα ΠΥΣΔΕ να είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που υπολογίστηκαν στις μετατάξεις. Αυτό οφείλεται στο ότι τα κενά υπολογίζονται το πολύ ανά δύο σχολεία και λαμβάνεται υπόψη η δεύτερη ανάθεση. Η υπεραριθμία λύνεται πριν τις πάσης φύσεως τοποθετήσεις.

Συνεπώς, στον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων υπολογίστηκαν πλεονάσματα που δεν υφίστανται, αλλά προκύπτουν λογιστικά, λόγω του αλγορίθμου πρόσθεσης ωρών πρώτης ανάθεσης και διαίρεσης με το 20.

Η ΕΕΦ καταλήγει αναφερόμενη προς το υπουργείο Παιδείας: «Παρακαλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να αναθεωρήσετε τόσο τον αριθμό όσο και τις περιοχές διορισμού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

toualeta
Αυνανισμός: Ουρολόγος καταρρίπτει τους πιο κοινούς μύθους
Όπως μάλιστα η ίδια διευκρινίζει με τους μύθους ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση ή στην ανάπτυξη τριχοφυΐας στις παλάμες δήλωσε...
Αυνανισμός: Ουρολόγος καταρρίπτει τους πιο κοινούς μύθους
arxaioi
Ποιες είναι οι απαγορευμένες ουσίες που έκαναν χρήση οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι
Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι δεν ήταν οι μόνοι Ευρωπαίοι που έκαναν χρήση ουσιών
Ποιες είναι οι απαγορευμένες ουσίες που έκαναν χρήση οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι
EGKEFALOS
Αυτό το ζιζανιοκτόνο προκαλεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο ακόμη και μετά από σύντομη επαφή
Τα ευρήματα της ομάδας βασίζονται σε προηγούμενη έρευνα του Arizona State University που καταδεικνύει μια σχέση μεταξύ της έκθεσης στη γλυφοσάτη και...
Αυτό το ζιζανιοκτόνο προκαλεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο ακόμη και μετά από σύντομη επαφή