Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Τη Φυσική, ακόμα και της Γ' Λυκείου, θα τη διδάσκουν οι πάντες, πλην των Φυσικών». Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών αναφέρεται στον παραλογισμό, που με μαθηματική ακρίβεια θα κληθεί σε ένα μήνα να επιλύσει το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την κατανομή των μόνιμών διορισμών των Φυσικών

Η επιτροπή Παιδείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) προβληματίζεται σχετικά με τον περίεργο τρόπο που υπολογίζονται τα κενά και τις αντιφάσεις μεταξύ των κενών που δόθηκαν από τα ΠΥΣΔΕ και των τελικών κενών που εμφανίζονται στους πίνακες διορισμών.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η ΕΕΦ, για έναν παραλογισμό, που με μαθηματική ακρίβεια θα αποτελέσει ένα πρόβλημα που θα κληθεί σε ένα μήνα να επιλύσει το υπουργείο Παιδείας: Τη Φυσική, ακόμα και της Γ' Λυκείου, θα τη διδάσκουν οι πάντες, πλην των Φυσικών!

«Περιμένουμε κι εμείς να δούμε τη μαγική λύση που θα εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας, ώστε τη Φυσική Προσανατολισμού να τη διδάσκει Φυσικός κι όχι όποιος διέρχεται έξω από την αίθουσα», αναφέρει η ΕΕΦ.

«Παρατηρούμε με λύπη την προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς μετά από πολλά χρόνια να περιλαμβάνει ένα μικρό αριθμό φυσικών . Επιπλέον, εμφανίζονται οι 58 από τις 87 διαθέσιμες κενές θέσεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου», σχολιάζουν οι εκπαιδευτικοί.

Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο να δεχτεί ακόμα και ο πλέον καλοπροαίρετος ότι σε Πελοπόννησο, Ήπειρο, Κεντρική, Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχει κανένα κενό φυσικού.

Ο υπολογισμός των κενών βάση του αθροίσματος των ωρών της πρώτης ανάθεσης και τη διαίρεση με το 20 οδηγεί σε λάθους υπολογισμούς. Δεν λαμβάνει υπόψη τη δεύτερη ανάθεση, που έχουν οι ήδη υπηρετούντες μέσα στα νόμιμα πλαίσια και φυσικά την υφιστάμενη κατάσταση, που βιώνουμε όλοι στα σχολεία.

Άμεσο αποτέλεσμα αυτού του υπολογισμού είναι η εμφάνιση πλασματικής εικόνας υπεράριθμων φυσικών. Πρόκειται για στρέβλωση,  που προκαλείται από την κείμενη νομοθεσία υπολογισμού οργανικών κενών διορισμού.

Έχουμε το εξής παράδοξο: Όταν υπολογίζονται και ανακοινώνονται τα κενά από τα ΠΥΣΔΕ να είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα που υπολογίστηκαν στις μετατάξεις. Αυτό οφείλεται στο ότι τα κενά υπολογίζονται το πολύ ανά δύο σχολεία και λαμβάνεται υπόψη η δεύτερη ανάθεση. Η υπεραριθμία λύνεται πριν τις πάσης φύσεως τοποθετήσεις.

Συνεπώς, στον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων υπολογίστηκαν πλεονάσματα που δεν υφίστανται, αλλά προκύπτουν λογιστικά, λόγω του αλγορίθμου πρόσθεσης ωρών πρώτης ανάθεσης και διαίρεσης με το 20.

Η ΕΕΦ καταλήγει αναφερόμενη προς το υπουργείο Παιδείας: «Παρακαλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να αναθεωρήσετε τόσο τον αριθμό όσο και τις περιοχές διορισμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Η ανανεωμένη λίστα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας - Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες. Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα», τονίζουν οι...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
τηλεκπαίδευση εξ αποστάσεως εκπαίδευση αξιολόγηση μαθητών, υπολογιστές
Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας
Τηλεκπαίδευση θα εφαρμοστεί στους δήμους που θα αποφασίσουν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω κακοκαιρίας
Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας