pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
tsanta
«Τελικά είδαμε να επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις για τον κλάδο μας και να μας αντιστοιχούν μόλις 87 θέσεις σε σύνολο 11.700 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών», σημειώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών κάνοντας λόγο για «άδικη, χωρίς τεκμηρίωση, λανθασμένη και εκτός πραγματικότητας απόδοση οργανικών θέσεων στους Φυσικούς»

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την κατανομή των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εκφράζει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, καταγγέλλοντας «άδικη, χωρίς τεκμηρίωση, λανθασμένη και εκτός πραγματικότητας απόδοση οργανικών θέσεων στους Φυσικούς».

«Τελικά είδαμε να επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις για τον κλάδο μας και να μας αντιστοιχούν μόλις 87 θέσεις σε σύνολο 11.700 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών», σημειώνει η ΕΕΦ και συμπληρώνει: «Να σημειωθεί ότι ο αριθμός ογδόντα επτά (87) αποτελεί μόλις το 9,6% των συναδέλφων ΠΕ04 που πρόκειται να διοριστούν. Αν δε συνυπολογίσουμε τον αριθμό διορισθέντων Φυσικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση πριν από έναν χρόνο, διαπιστώνουμε ότι σε σύνολο 16.200 διορισμών, διορίζονται μόνο 160 Φυσικοί».

Η ΕΕΦ καταλήγει: «Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να εξηγήσει άμεσα τα κριτήρια με τα οποία κατέληξε στην παραπάνω απόφασή του και φυσικά να την αναθεωρήσει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για την κατανομή των διοριστέων εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ειδικότητα:

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της σε σχέση με την σημερινή ανακοίνωση της κατανομής των διοριστέων εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ειδικότητα και διαμαρτύρεται για την καταφανώς άδικη, χωρίς τεκμηρίωση, λανθασμένη και εκτός πραγματικότητας απόδοση οργανικών θέσεων στους συναδέλφους Φυσικούς.

Παρά τα υπομνήματα που καταθέσαμε στο ΥΠΑΙΘ και τις συνεχείς εκκλήσεις για εξορθολογισμό του τρόπου υπολογισμού οργανικών κενών, τελικά είδαμε να επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις για τον κλάδο μας και να μας αντιστοιχούν μόλις 87 θέσεις σε σύνολο 11.700 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών!

Το γεγονός αυτό αποτελεί σαφή υποβάθμιση της επιστήμης της Φυσικής, καθώς είναι απολύτως βέβαιο ότι με αυτή την κατανομή θέσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών θα διδάσκεται αυτό το αδιαμφισβήτητης σπουδαιότητας αντικείμενο από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων.

Επιπλέον, είναι πέρα από κάθε λογική το ότι ενώ κατά το σχολικό έτος 2020-2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά οκτακόσιες εβδομήντα επτά (877) προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ04.01 Φυσικών σε όλη την Επικράτεια (532 στη Γενική Εκπαίδευση και 345 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση), στοιχεία που δόθηκαν επίσημα από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζ. Μακρή, στο πλαίσιο απάντησης στην ερώτηση με αριθμ. πρωτ. 6911/27-5-2021 της Βουλευτού της Ελληνικής λύσης κ. Σ.-Χ. Ασημακοπούλου, ενώ το ίδιο σχολικό έτος πραγματοποιήθηκαν διακόσιες εβδομήντα (270) παραιτήσεις ΠΕ04.01. Φυσικών σε όλη την Επικράτεια, το ΥΠΑΙΘ προβλέπει τον διορισμό μόλις ογδόντα επτά (87) ΠΕ04.01. Φυσικών!

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός ογδόντα επτά (87) αποτελεί μόλις το 9,6% των συναδέλφων ΠΕ04 που πρόκειται να διοριστούν. Αν δε συνυπολογίσουμε τον αριθμό διορισθέντων Φυσικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση πριν από έναν χρόνο, διαπιστώνουμε ότι σε σύνολο 16.200 διορισμών, διορίζονται μόνο 160 Φυσικοί.

Επειδή τα παραπάνω αντιφάσκουν αυταπόδεικτα, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να εξηγήσει άμεσα τα κριτήρια με τα οποία κατέληξε στην παραπάνω απόφασή του και φυσικά να την αναθεωρήσει!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι τα θέλουν οι νέοι τα πτυχία; Ας γίνουν σωληνουργοί!

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Βγαίνουν οι προκηρύξεις για 399 μόνιμες προσλήψεις σε υπ. Παιδείας και ΕΛΣΤΑΤ
Έτοιμες να αποσταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις σε Παιδεία ΕΛΣΤΑΤ
ΑΣΕΠ: Βγαίνουν οι προκηρύξεις για 399 μόνιμες προσλήψεις σε υπ. Παιδείας και ΕΛΣΤΑΤ
Ασύλληπτο! Απανωτά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με άγριους ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων γυναικών
Άγριοι ξυλοδαρμοί γυναικών, συζύγων, μανάδων, κοριτσιών
Ασύλληπτο! Απανωτά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με άγριους ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων γυναικών
sxoleio mosxato viasmos
Τουρίστρια κατήγγειλε πρώην παίκτη του Big Brother για βιασμό - «Την παρέσυρε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και…»
Ποιος είναι ο φερόμενος ως δράστης – Τι καταγγέλλει η 21χρονη
Τουρίστρια κατήγγειλε πρώην παίκτη του Big Brother για βιασμό - «Την παρέσυρε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και…»
panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2022: Σήμερα η διαδικτυακή ενημέρωση από την ΠΔΕ Αττικής - Εισηγήσεις
Η ενημέρωση αποσκοπεί στην ασφαλή συμμετοχή των υποψηφίων και όλων των εμπλεκομένων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στην ψυχολογική υποστήριξη και...
Πανελλήνιες 2022: Σήμερα η διαδικτυακή ενημέρωση από την ΠΔΕ Αττικής - Εισηγήσεις