Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/watch/?v=1055835854916120&t=0 at this time, please check again later.
Αποχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. από το ΑΠΘ
Προς εκτόνωση η κατάσταση στο ΑΠΘ – Αποχώρησαν τα ΜΑΤ

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε στην επιχείρηση εκκένωσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως αρχικά είχε φανεί πως θα γίνει.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο thesstoday η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο οι φοιτητές που βρίσκονται εντός του Πανεπιστημίου χειροκροτούν για το γεγονός της απομάκρυνσης της αστυνομίας 

Έκτακτο: Η αστυνομία έφυγε γύρω απτό #ΑΠΘ. Οι φοιτητές φωνάζουν πανηγυρικά συνθήματα. Η εκκένωση πιθανότατα μόλις αποφεύχθηκε

Posted by Chris Avramidis on Monday, March 8, 2021

Παρακάτω δείτε φωτογραφίες από την παρουσία της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

https://www.facebook.com/watch/?v=1055835854916120&t=0

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, μια κλούβα και μια διμοιρία των ΜΑΤ έχει αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου.

Η αστυνομία, επιπλέον, απέκλεισε περιμετρικά όλες τις εισόδους του Πανεπιστημίου.

Εντός του κτιρίου βρίσκονται φοιτητές που συμμετέχουν στην κατάληψη.

Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο είχε πραγματοποιηθεί άγρια αστυνομική επέμβαση και στις 22 Φεβρουαρίου, που κατέληξε στον δημόσιο βασανισμό φοιτητή του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το parallaximag, το σημείο προσεγγίζουν βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ενώ ακαδημαϊκοί επικοινώνησαν με τον πρύτανη του ιδρύματος Ν. Παπαϊωάννου ζητώντας του να παρέμβει για να αποτραπεί ενδεχόμενη αστυνομική επέμβαση.

Φοιτητές στην κατάληψη

Σύμφωνα με βίντεο στα social media, η κατάσταση τείνει να γίνει έκρυθμη, καθώς στο κτίριο υπάρχει σημαντικός αριθμός φοιτητών.

Εκπρόσωπος των φοιτητών έκανε λόγο για 80 παρευρισκόμενους.

https://www.facebook.com/watch/?v=1106716563129253&t=58

 

Παρουσία Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται πως στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, δηλώνοντας πως «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» και ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο.

Αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ

Σε επίσημη αναστολή η διοικητική λειτουργία λόγω κατάληψης

Σε επίσημη αναστολή βρίσκεται η κεντρική διοικητική και οικονομική λειτουργία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς βασικές υπηρεσίες του Ιδρύματος αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω της συνεχιζόμενης για 15η ημέρα κατάληψης στο Κτίριο Διοίκησης, από ομάδα ατόμων που παραμένει μέσα και τη νύχτα.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που από τις 24 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, εξέδωσε τρία ψηφίσματα (24/2, 1/3, 2/3) στα οποία ζητεί την άμεση λήξη της κατάληψης του κτιρίου, επισημαίνοντας ότι «η συνέχισή της καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και Τμημάτων Σχολών στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ».

Η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του διαβιβάστηκε υπογεγραμμένη από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθ. Νίκο Παπαϊωάννου στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), καθώς -μεταξύ άλλων- τις ημέρες της κατάληψης έχουν παρέλθει ή εκπνέουν ημερομηνίες που αφορούν πληρωμές, προμήθειες, διαγωνισμούς, εργολαβίες, εξελίξεις μελών ΔΕΠ, την επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλη κεντρική διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου.

KKE - Γιάννης Δελής: Η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από την εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου

«Επιχειρήθηκε απόψε μια νέα απόπειρα εισβολής της αστυνομίας στο χώρο της πρυτανείας του ΑΠΘ. Η αντίδραση των εργαζομένων, των φοιτητών, των καθηγητών, πολλών καθηγητών του πανεπιστημίου, ήταν άμεση και τελικά απ' ό,τι φαίνεται αποτράπηκε αυτή η εισβολή», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

«Φυσικά η κυβέρνηση δεν θεωρούμε ότι θα παρατήσει εύκολα και θα παραιτηθεί από την προσπάθειά της να επιβάλει "τον νόμο και την τάξη" έτσι όπως αυτή τα εννοεί στο πανεπιστήμιο και να εφαρμόσει έναν νόμο ο οποίος είναι απαράδεκτος από κάθε άποψη», προσέθεσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης...
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς (Εγκύκλιος)
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας (Εγκύκλιος)
Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας υπουργείου...
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες-φορείς (Εγκύκλιος)