vasanismos
Όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ - Σοκάρει το βίντεο με τον βασανισμό διαδηλωτή

Όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής επικράτησε κατά την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και της «ΔΡΑΣΗΣ» στο ΑΠΘ, όπου φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη της Πρυτανείας ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να βασανίσουν διαδηλωτή σε κοινή θέα και να προχωρήσουν σε τραμπουκισμούς σε βάρος των παρευρισκομένων.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, φαίνονται αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να βασανίζουν προσαχθέντα τον οποίο σέρνουν ημίγυμνο στο οδόστρωμα και ψεκάζοντας τον με χημικά από πολύ μικρή απόσταση. Στη συνέχεια τον πιέζουν τον στο στήθος, ενώ ο ίδιος φωνάζει.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί απομάκρυναν με τραμπουκισμούς κάθε παρευρισκόμενο, ακόμα και δημοσιογράφους, ισχυριζόμενοι ότι παρεμποδίζουν τη σύλληψη, ενώ δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε ρίψη χημικών, όπως διακρίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Κατά την επίθεση της αστυνομίας στους φοιτητές, το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν περίπου 30 προσαγωγές διαδηλωτών.

Την ίδια ώρα μία κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε την Εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη και στη συνέχεια ακολούθησε η επέμβαση των αρχών.

Δείτε το βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα - Μεταρρυθμίσεις και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο: Μήνυμα Μητσοτάκη για μεταρρυθμίσεις και αυστηρά χρονοδιαγράμματα
Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα - Μεταρρυθμίσεις και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Υπουργείο Παιδείας
ΕΝΕΡΥΠ σε υπ. Παιδείας: «Χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, μηδέν κίνητρα για τους υπαλλήλους»
ΕΝΕΡΥΠ: Δύο ταχύτητες στο Δημόσιο – οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών εκτός ανταμοιβών
ΕΝΕΡΥΠ σε υπ. Παιδείας: «Χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, μηδέν κίνητρα για τους υπαλλήλους»