vasanismos
Όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ - Σοκάρει το βίντεο με τον βασανισμό διαδηλωτή

Όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής επικράτησε κατά την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και της «ΔΡΑΣΗΣ» στο ΑΠΘ, όπου φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη της Πρυτανείας ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να βασανίσουν διαδηλωτή σε κοινή θέα και να προχωρήσουν σε τραμπουκισμούς σε βάρος των παρευρισκομένων.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, φαίνονται αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να βασανίζουν προσαχθέντα τον οποίο σέρνουν ημίγυμνο στο οδόστρωμα και ψεκάζοντας τον με χημικά από πολύ μικρή απόσταση. Στη συνέχεια τον πιέζουν τον στο στήθος, ενώ ο ίδιος φωνάζει.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί απομάκρυναν με τραμπουκισμούς κάθε παρευρισκόμενο, ακόμα και δημοσιογράφους, ισχυριζόμενοι ότι παρεμποδίζουν τη σύλληψη, ενώ δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε ρίψη χημικών, όπως διακρίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Κατά την επίθεση της αστυνομίας στους φοιτητές, το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν περίπου 30 προσαγωγές διαδηλωτών.

Την ίδια ώρα μία κοπέλα αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε την Εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη και στη συνέχεια ακολούθησε η επέμβαση των αρχών.

Δείτε το βίντεο:

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδειας
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
Η Υπουργός επεσήμανε ότι με τη νέα αυτή πρωτοβουλία η Ελλάδα γίνεται μία από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σ.Ζαχαράκη στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ε.Ε.: Η Ελλάδα πρωτοπορεί και θέτει αυστηρό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα σχολεία
παμακ
ΠΑΜΑΚ: Η Διεθνής Χορωδιακή Συναυλία VOCES UNITATIS φέρνει φωνές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη
Η συναυλία θα προσφέρει μια συναρπαστική βραδιά με ποικίλα παραδοσιακά τραγούδια και χορωδιακή μουσική από διαφορετικούς συνθέτες και πολλές εποχές,...
ΠΑΜΑΚ: Η Διεθνής Χορωδιακή Συναυλία VOCES UNITATIS φέρνει φωνές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη