Thumbnail
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιστρέφει στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών, και δη στο εμβληματικό κτίριο της οδού Σόλωνος, όπου βρίσκεται η έδρα του τμήματός του. 

Θα διδάσκει κατά το εαρινό εξάμηνο το μάθημά του κάθε Πέμπτη απόγευμα, ενώ θα κάνει μάθημα και σε φροντιστηριακές ώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα διδάσκει Κλασικά Κείμενα Πολιτικής Οικονομίας κάθε Πέμπτη από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στην αίθουσα 11 του 5ου ορόφου του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών, όπως ονομάζεται επισήμως το κτίριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην οδό Σόλωνος. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης, ο κ. Βαρουφάκης, εκτός από το τρίωρο μάθημά του κάθε Πέμπτη, θα διδάσκει και σε φροντιστηριακά μαθήματα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εισήλθε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ το 2000, έχοντας ήδη κάνει καριέρα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (πριν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε θέση αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ). Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε πάρει επιστημονική άδεια και άρα δεν δίδασκε στο τμήμα του, ενώ η εκλογή του στην ελληνική Βουλή και η μετέπειτα ανάληψη του υπουργικού χαρτοφυλακίου οδήγησαν τον πανεπιστημιακό σε αναστολή καθηκόντων.

Δεν είναι ο μόνος στο τμήμα που είχε ή έχει κρατική θέση. Οπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ, «το τμήμα διαθέτει επιστημονικό προσωπικό, το οποίο, παράλληλα με το πλούσιο ερευνητικό του έργο, έχει τα τελευταία χρόνια αναγνωρισμένη και πολύπλευρη επιστημονική δραστηριότητα και κοινωνική προσφορά, με ενεργό παρουσία τόσο σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας (υπουργεία, τράπεζες, οργανισμούς κ.λπ.) όσο και σε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ηνωμένα Εθνη κ.ά.)». Ενδεικτικά, από τους διδάσκοντες του τμήματος, αυτήν τη στιγμή σε αναστολή καθηκόντων βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Επίσης, σε καθεστώς μερικής απασχόλησης βρίσκεται ο Νίκος Θεοχαράκης, πρώην (επί υπουργίας Βαρουφάκη) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και νυν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, με βάση το ανηρτημένο πρόγραμμα, διδάσκει σε αίθουσα του 6ου ορόφου της οδού Ευριπίδου 14, κάθε Πέμπτη 4 μ.μ. - 7 μ.μ. Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και κάθε Παρασκευή 2 μ.μ. - 5 μ.μ. Οικονομικά Μετασχηματισμού και Ανάπτυξης.

Συνολικά, το τμήμα έχει 42 διδάσκοντες, εκ των οποίων οι τέσσερις δεν διδάσκουν, καθώς έχουν αναστολή καθηκόντων, ο ένας έχει άδεια και οι τέσσερις έχουν μερική αναστολή καθηκόντων, συνολικά περίπου ο ένας στους πέντε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηρειώτης επισημαίνει ότι έχουν προκηρυχθεί τρεις νέες θέσεις διδασκόντων προς κάλυψη εκείνων που έμειναν κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Πηγή: Καθημερινή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘΑ
Υπ. Παιδείας: Νέα εγκύκλιος για εκπαιδευτικούς - Οδηγίες για την ανάληψη υπηρεσίας και τη θερινή υπηρεσία
Ανάληψη υπηρεσίας μέσω gov.gr για εκπαιδευτικούς με άδειες, αποσπάσεις ή μεταθέσεις – Τι ισχύει για τη θερινή υπηρεσία
Υπ. Παιδείας: Νέα εγκύκλιος για εκπαιδευτικούς - Οδηγίες για την ανάληψη υπηρεσίας και τη θερινή υπηρεσία
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Αυτό είναι το κορυφαίο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ στη Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων

Η φυσιογνωμία του προγράμματος σπουδών

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Αυτό είναι το κορυφαίο μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ στη Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων
limeniko-10-intime.jpg
Καταγγελία: Λιμενικοί ξεγύμνωσαν προσφυγόπουλα και τα εγκατέλειψαν μέσα στη θάλασσα
Καταγγελία για βάναυση μεταχείριση ανήλικων προσφύγων από το ελληνικό Λιμενικό στα ανοικτά της Λέσβου
Καταγγελία: Λιμενικοί ξεγύμνωσαν προσφυγόπουλα και τα εγκατέλειψαν μέσα στη θάλασσα