Thumbnail
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιστρέφει στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Αθηνών, και δη στο εμβληματικό κτίριο της οδού Σόλωνος, όπου βρίσκεται η έδρα του τμήματός του. 

Θα διδάσκει κατά το εαρινό εξάμηνο το μάθημά του κάθε Πέμπτη απόγευμα, ενώ θα κάνει μάθημα και σε φροντιστηριακές ώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του εαρινού εξαμήνου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα διδάσκει Κλασικά Κείμενα Πολιτικής Οικονομίας κάθε Πέμπτη από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στην αίθουσα 11 του 5ου ορόφου του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών, όπως ονομάζεται επισήμως το κτίριο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην οδό Σόλωνος. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης, ο κ. Βαρουφάκης, εκτός από το τρίωρο μάθημά του κάθε Πέμπτη, θα διδάσκει και σε φροντιστηριακά μαθήματα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εισήλθε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ το 2000, έχοντας ήδη κάνει καριέρα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (πριν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε θέση αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ). Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχε πάρει επιστημονική άδεια και άρα δεν δίδασκε στο τμήμα του, ενώ η εκλογή του στην ελληνική Βουλή και η μετέπειτα ανάληψη του υπουργικού χαρτοφυλακίου οδήγησαν τον πανεπιστημιακό σε αναστολή καθηκόντων.

Δεν είναι ο μόνος στο τμήμα που είχε ή έχει κρατική θέση. Οπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ, «το τμήμα διαθέτει επιστημονικό προσωπικό, το οποίο, παράλληλα με το πλούσιο ερευνητικό του έργο, έχει τα τελευταία χρόνια αναγνωρισμένη και πολύπλευρη επιστημονική δραστηριότητα και κοινωνική προσφορά, με ενεργό παρουσία τόσο σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας (υπουργεία, τράπεζες, οργανισμούς κ.λπ.) όσο και σε κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ηνωμένα Εθνη κ.ά.)». Ενδεικτικά, από τους διδάσκοντες του τμήματος, αυτήν τη στιγμή σε αναστολή καθηκόντων βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Επίσης, σε καθεστώς μερικής απασχόλησης βρίσκεται ο Νίκος Θεοχαράκης, πρώην (επί υπουργίας Βαρουφάκη) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και νυν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ενώ η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, με βάση το ανηρτημένο πρόγραμμα, διδάσκει σε αίθουσα του 6ου ορόφου της οδού Ευριπίδου 14, κάθε Πέμπτη 4 μ.μ. - 7 μ.μ. Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και κάθε Παρασκευή 2 μ.μ. - 5 μ.μ. Οικονομικά Μετασχηματισμού και Ανάπτυξης.

Συνολικά, το τμήμα έχει 42 διδάσκοντες, εκ των οποίων οι τέσσερις δεν διδάσκουν, καθώς έχουν αναστολή καθηκόντων, ο ένας έχει άδεια και οι τέσσερις έχουν μερική αναστολή καθηκόντων, συνολικά περίπου ο ένας στους πέντε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ηρειώτης επισημαίνει ότι έχουν προκηρυχθεί τρεις νέες θέσεις διδασκόντων προς κάλυψη εκείνων που έμειναν κενές λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Πηγή: Καθημερινή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

toualeta
Αυνανισμός: Ουρολόγος καταρρίπτει τους πιο κοινούς μύθους
Όπως μάλιστα η ίδια διευκρινίζει με τους μύθους ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση ή στην ανάπτυξη τριχοφυΐας στις παλάμες δήλωσε...
Αυνανισμός: Ουρολόγος καταρρίπτει τους πιο κοινούς μύθους
arxaioi
Ποιες είναι οι απαγορευμένες ουσίες που έκαναν χρήση οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι
Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι δεν ήταν οι μόνοι Ευρωπαίοι που έκαναν χρήση ουσιών
Ποιες είναι οι απαγορευμένες ουσίες που έκαναν χρήση οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι