Thumbnail
Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

Ασύδοτη η λειτουργεία των ξένων Ιδιωτικών σχολείων καταγγελλει η ΟΙΕΛΕ

Μετά από καταγγελίες πολιτών, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας (ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ) ανακάλυψαν την ύπαρξη τουλάχιστον 4 ξένων ιδιωτικών σχολείων-φαντασμάτων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Τα σχολεία αυτά στεγάζονται σε παλιά οικήματα που δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, δεν φέρουν διακριτικούς τίτλους σχολείου (εκτός από ένα που στον τίτλο αναφέρει ότι αποτελεί εκπαιδευτήριο της Φιλιπινέζικης Κοινότητας), ενώ μάλιστα στο ένα από αυτά υπήρχε security!Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εικόνες θλίψης και ντροπής από τα «σχολεία» αυτά στα οποία φοιτούν παιδιά μεταναστών και ίσως και Ελληνόπουλα.

Έρευνα της Ομοσπονδίας κατέδειξε ότι κανένα από τα σχολεία αυτά δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ενώ κανένα από τα κτήρια που χρησιμοποιούνται δεν έχει πάρει έγκριση χρήσης σχολικού κτηρίου. Ουδείς γνωρίζει τι είδους τίτλους παρέχουν τα σχολεία αυτά. Είναι άγνωστο ποιοι εργάζονται εκεί ως εκπαιδευτικοί, με ποια προσόντα, με ποιες αποδοχές και πώς προστατεύεται η ασφάλεια και η υγεία παιδιών και εργαζόμενων. Είναι άγνωστο, επίσης, ποιος ελέγχει τα οικονομικά των σχολείων, αν καταβάλλονται εισφορές στα δημόσια ταμεία, αν υπάρχει ασφαλιστική/φορολογική ενημερότητα κ.λπ.

Η ύπαρξη των σχολείων αυτών αποδεικνύει το απόλυτο χάος στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το έλλειμμα εποπτείας της πολιτείας, ιδιαίτερα μετά από την σκόπιμη κατάργηση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου ώστε να πάψει κάθε έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία, έχει προκαλέσει πρωτοφανή όξυνση της ανομίας στο χώρο.

ΧΑΡΙΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ

Εδώ πρέπει να τονιστεί το όνειδος που ισχύει συνολικά για τα ξένα ιδιωτικά σχολεία με ξένο πρόγραμμα στη χώρα μας. Μετά από μια ακόμη χαριστική νομοθετική ρύθμιση Αρβανιτόπουλου νόμος 4093/2012, τα σχολεία αυτά (που συνήθως έχουν πολύ υψηλά δίδακτρα και στα οποία φοιτούν και Έλληνες μαθητές) πήραν άδεια λειτουργίας χωρίς να έχουν ελεγχθεί κτηριολογικά και χωρίς να έχουν καταθέσει φορολογική/ασφαλιστική ενημερότητα!

Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για να διερευνηθεί το χάος ανομίας γύρω από τα ξένα ιδιωτικά σχολεία και να μπουν επιτέλους κανόνες νόμιμης λειτουργίας σε ένα προνομιακό χώρο που παραμένει εδώ και χρόνια ασύδοτος.

Οι διευθύνσεις των «σχολείων»

Εστίας 23, Αθήνα

Βελεστίνου 22, Αθήνα

Πουλίου 11, Αθήνα

Φθιώτιδος 23, Αθήνα

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις φωτογραφίες των σχολείων-φαντασμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro.jpeg
Πανεπιστήμια υπό επιτήρηση: Τα νέα μέτρα ασφαλείας και οι αντιδράσεις
Νέα μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια: Επιστροφή στο δόγμα "Νόμος και Τάξη" ή ουσιαστική παρέμβαση; Ανάλυση των κυβερνητικών εξαγγελιών, των...
Πανεπιστήμια υπό επιτήρηση: Τα νέα μέτρα ασφαλείας και οι αντιδράσεις
paideias
Υπουργείο Παιδείας - ΙΕΠ: Όλος ο σχεδιασμός για τη μείωση της διδακτέας ύλης και τους νέους μαθησιακούς στόχους
Μείωση διδακτέας ύλης σε Δημοτικό και Γυμνάσιο – Τι αλλάζει από το 2025 - Ποια μαθήματα επηρεάζονται και πόσο - Τι θα γίνει στο Λύκειο
Υπουργείο Παιδείας - ΙΕΠ: Όλος ο σχεδιασμός για τη μείωση της διδακτέας ύλης και τους νέους μαθησιακούς στόχους
panepistimia
Διεθνοποίηση των Πανεπιστημίων: Μέσο για αναβάθμιση ή άλλοθι για εμπορευματοποίηση
Πίσω από τη ρητορική περί "εκπαιδευτικής διπλωματίας", "γεωστρατηγικών δεσμών" και "προσέλκυσης ξένων φοιτητών", διαφαίνεται η σταδιακή μετατροπή των...
Διεθνοποίηση των Πανεπιστημίων: Μέσο για αναβάθμιση ή άλλοθι για εμπορευματοποίηση