Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

Ασύδοτη η λειτουργεία των ξένων Ιδιωτικών σχολείων καταγγελλει η ΟΙΕΛΕ

Μετά από καταγγελίες πολιτών, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας (ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ) ανακάλυψαν την ύπαρξη τουλάχιστον 4 ξένων ιδιωτικών σχολείων-φαντασμάτων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Τα σχολεία αυτά στεγάζονται σε παλιά οικήματα που δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, δεν φέρουν διακριτικούς τίτλους σχολείου (εκτός από ένα που στον τίτλο αναφέρει ότι αποτελεί εκπαιδευτήριο της Φιλιπινέζικης Κοινότητας), ενώ μάλιστα στο ένα από αυτά υπήρχε security!Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε εικόνες θλίψης και ντροπής από τα «σχολεία» αυτά στα οποία φοιτούν παιδιά μεταναστών και ίσως και Ελληνόπουλα.

Έρευνα της Ομοσπονδίας κατέδειξε ότι κανένα από τα σχολεία αυτά δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, ενώ κανένα από τα κτήρια που χρησιμοποιούνται δεν έχει πάρει έγκριση χρήσης σχολικού κτηρίου. Ουδείς γνωρίζει τι είδους τίτλους παρέχουν τα σχολεία αυτά. Είναι άγνωστο ποιοι εργάζονται εκεί ως εκπαιδευτικοί, με ποια προσόντα, με ποιες αποδοχές και πώς προστατεύεται η ασφάλεια και η υγεία παιδιών και εργαζόμενων. Είναι άγνωστο, επίσης, ποιος ελέγχει τα οικονομικά των σχολείων, αν καταβάλλονται εισφορές στα δημόσια ταμεία, αν υπάρχει ασφαλιστική/φορολογική ενημερότητα κ.λπ.

Η ύπαρξη των σχολείων αυτών αποδεικνύει το απόλυτο χάος στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το έλλειμμα εποπτείας της πολιτείας, ιδιαίτερα μετά από την σκόπιμη κατάργηση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου ώστε να πάψει κάθε έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία, έχει προκαλέσει πρωτοφανή όξυνση της ανομίας στο χώρο.

ΧΑΡΙΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ

Εδώ πρέπει να τονιστεί το όνειδος που ισχύει συνολικά για τα ξένα ιδιωτικά σχολεία με ξένο πρόγραμμα στη χώρα μας. Μετά από μια ακόμη χαριστική νομοθετική ρύθμιση Αρβανιτόπουλου νόμος 4093/2012, τα σχολεία αυτά (που συνήθως έχουν πολύ υψηλά δίδακτρα και στα οποία φοιτούν και Έλληνες μαθητές) πήραν άδεια λειτουργίας χωρίς να έχουν ελεγχθεί κτηριολογικά και χωρίς να έχουν καταθέσει φορολογική/ασφαλιστική ενημερότητα!

Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας για να διερευνηθεί το χάος ανομίας γύρω από τα ξένα ιδιωτικά σχολεία και να μπουν επιτέλους κανόνες νόμιμης λειτουργίας σε ένα προνομιακό χώρο που παραμένει εδώ και χρόνια ασύδοτος.

Οι διευθύνσεις των «σχολείων»

Εστίας 23, Αθήνα

Βελεστίνου 22, Αθήνα

Πουλίου 11, Αθήνα

Φθιώτιδος 23, Αθήνα

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις φωτογραφίες των σχολείων-φαντασμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
Νέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών; «Μόνο για τους δημόσιους εκπαιδευτικούς το voucher των 200 ευρώ» δήλωσε η Υπουργός Παιδείας
ΟΙΕΛΕ για voucher: Nέα αδικία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών