Ένας ακόμα μαθητής της Γ' Λυκείου: Αοριστολογίες από το υπουργείο, «τρομερή επιτυχία» η τηλεκπαίδευση
Παίρνοντας θάρρος από τις διάφορες επιστολές συμμαθητών μου αποφάσισα να συντάξω αυτήν την επιστολή ως μια ακόμη προσπάθεια να ακουστεί η ανησυχία μας για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων εκπροσωπώντας όχι μόνον έμενα αλλά την ‘‘καταραμένη’’ -όπως πολλοί λένε- γενιά του 2002.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ήδη από το 2016 μας είχε ανακοινωθεί ότι θα είμαστε τα ‘‘πειραματόζωα’’, ακούγοντας καθημερινά τόσο από εφημερίδες αλλά και από στελέχη του υπουργείου το νέο σύστημα που θα εφαρμοζόταν το 2020 (το οποίο παρεμπιπτόντως κάθε ημέρα ανακοινωνόταν διαφορετικό προκαλώντας μας αγωνιά για τις εξετάσεις από πολύ νωρίς.

Φτάνοντας όμως στην άνοιξη του 2019 οπού ανακοινώθηκαν επισήμως οι αλλαγές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τραγική αύξηση της ύλης, αλλαγές στον τρόπο εξέτασης της έκθεσης, αλλαγές στην ύλη που ανακοινώθηκε αρχικά και ελλιπείς οδηγίες οι οποίες έφταναν συνεχώς μέχρι και τον Ιανουάριο, καθηγητές οι οποίοι δεν γνώριζαν πως να κάνουν το μάθημα μιας και οι οδηγίες δεν ήταν ξεκάθαρες, με αποτέλεσμα να πρέπει συνεχώς να προετοιμαζόμαστε για κάτι διαφορετικό κάτι πρωτόγνωρο.

Όμως προσπαθήσαμε και καταφέραμε οι περισσότεροι να έχουμε καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι της ύλης και αρχίσαμε να μπαίνουμε στην τελική ευθεία, έχοντας υποστεί, βεβαία, ένα τεράστιο κόστος(ξενύχτια, κούραση, ατελείωτες ώρες διαβάσματος).

Σήμερα όμως οπού τα μέτρα εναντίον του ιού να παρατείνονται συνεχώς και να ακούγονται συνεχώς αοριστολογίες από το υπουργείο για την ημερομηνία διεξαγωγής ων εξετάσεων και ακούγοντας για την ''τρομερή'' επιτυχία του υπουργείου στον τομέα της τηλεκπαίδευσης η οποία όμως είναι ανεπαρκής καθώς όχι μόνο υπάρχουν μαθήματα στα οποία θα εξεταστούμε πανελλαδικώς και δεν τα διδασκόμαστε αλλά και στα μαθήματα στα οποία έχει ξεκινήσει η διδασκαλία, τα οποία όμως διδάσκονται για λιγότερο από δύο ώρες το καθένα.

Πώς πρέπει εμείς να έχουμε την επιθυμία να συνεχίσουμε όταν τα πάντα είναι αβέβαια.

Για αυτόν το λόγο ζητούμε να ξεκαθαρίσει το υπουργείο τουλάχιστον το ζήτημα με την μείωση της ύλης και να μας δώσει κάποια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εξετάσεις είτε αυτή θα είναι τέλη Ιουνίου είτε τον Σεπτέμβριο, ώστε να προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε την προετοιμασία μας καλύτερα.

Ένας ακόμα μαθητής της τρίτης τάξης.

 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Πανελλήνιες 2025: Με ποια κριτήρια επιλέγω σχολές για το Μηχανογραφικό μου;

Που θα ανέβουν οι βάσεις

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κυσε
Ενστάσεις αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2025: Πλήρης Ενημέρωση ανακλήσεις και τοποθετήσεις
Πρόκειται για μια ουσιαστική ενημέρωση που στοχεύει στην ορθή και διαφανή διαχείριση των υπηρεσιακών μεταβολών
Ενστάσεις αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2025: Πλήρης Ενημέρωση ανακλήσεις και τοποθετήσεις
lipos-stin-koilia
Σπλαχνικό λίπος: Ο αόρατος κίνδυνος και πώς να τον αντιμετωπίσετε
Το σπλαχνικό λίπος είναι ο λιπώδης ιστός που βρίσκεται βαθιά στην κοιλιακή χώρα, περιβάλλοντας ζωτικά όργανα όπως το συκώτι, το στομάχι και τα έντερα.
Σπλαχνικό λίπος: Ο αόρατος κίνδυνος και πώς να τον αντιμετωπίσετε
gymnastiki
Πώς το 12-3-30 στο διάδρομο μπορεί να αλλάξει τη φυσική σου κατάσταση
Η μέθοδος 12-3-30 έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο μέσω του TikTok, προσφέροντας έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να κάψετε θερμίδες.
Πώς το 12-3-30 στο διάδρομο μπορεί να αλλάξει τη φυσική σου κατάσταση
alkool
Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη
Πολλοί καταφεύγουν στην κατάψυξη για να δροσίσουν γρήγορα τα αγαπημένα τους αλκοολούχα ποτά, όμως αυτή η μέθοδος σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να...
Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη