πυραμίδες
Ανακάλυψη Υπόγειας Πόλης Κάτω από τις Πυραμίδες της Γκίζας: Νέα Εξελίξεις στην Αρχαιολογία

Διεθνής ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι εντόπισε ίχνη μιας υπόγειας πόλης κάτω από τις διάσημες Πυραμίδες της Γκίζας. Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ανατρέψει τη γνώση μας για την αρχαία Αίγυπτο και να ανοίξει νέες προοπτικές στον κόσμο της αρχαιολογίας.

Οι Πυραμίδες της Γκίζας, που κατασκευάστηκαν γύρω στο 2580 π.Χ., είναι από τα πιο σημαντικά αρχαία μνημεία του κόσμου. Η Νεκρόπολη της Γκίζας περιλαμβάνει τρεις κύριες πυραμίδες: την Πυραμίδα του Χέοπα, τη Μεγάλη Πυραμίδα, την Πυραμίδα του Χεφρήνου και την Πυραμίδα του Μυκερίνου. Αυτά τα εντυπωσιακά κτίσματα χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για τον ενταφιασμό των Φαραώ της Τέταρτης Δυναστείας της Αιγύπτου.

Η Ερευνητική Ομάδα και η Χρήση Ραντάρ

Η ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Πίζα στην Ιταλία και του Πανεπιστημίου Strathclyde στη Σκωτία, χρησιμοποίησε εξελιγμένο εξοπλισμό ραντάρ για να καταγράψει δεδομένα από το υπέδαφος της περιοχής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, εντοπίστηκαν τεράστιοι κυλινδρικοί σχηματισμοί σε βάθος περίπου 700 μέτρων κάτω από την Πυραμίδα του Χέοπα. Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε αρχικά το 2022 στο αρχείο επιστημονικών προδημοσιεύσεων arXiv και τώρα οι ερευνητές επιστρέφουν με νέα στοιχεία για να ενισχύσουν τα ευρήματά τους.

Εντυπωσιακά Ευρήματα και Αμφιβολίες

Οι κυλίνδριοι σχηματισμοί φαίνεται να αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Πυραμίδα του Χέοπα. Αυτοί οι κύλινδροι βρίσκονται τοποθετημένοι πάνω σε τεράστιες βάσεις σχήματος κύβου, ενώ οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν ίχνη κτισμάτων δύο χιλιόμετρα μακριά από τις πυραμίδες, που παραπέμπουν σε μεγάλο υπόγειο οικισμό. Επίσης, αναφέρουν την ύπαρξη ενός άγνωστου θαλάμου στην Πυραμίδα του Χέοπα, όπου βρέθηκαν πέντε πανομοιότυπα κτίσματα.

Αν και τα ευρήματα αυτά έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, η επιστημονική και αρχαιολογική κοινότητα παραμένει επιφυλακτική, αναμένοντας την πλήρη διάθεση των δεδομένων της έρευνας προτού προχωρήσει σε περαιτέρω μελέτες. Οι ειδικοί αναγνωρίζουν τη σημασία αυτών των ανακαλύψεων, ωστόσο επισημαίνουν την ανάγκη για ανάλυση και πιθανές ανασκαφές σε βάθος, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν οι ισχυρισμοί των ερευνητών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1945
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
Ο εορτασμός της πρώτης ελεύθερης Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (1945)
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
nomiki
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο "καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική εισβολή κουκουλοφόρων".
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"