vivlio
Στα ελληνικά, αντί της γαλλικής "γκάφα", χρησιμοποιούμε τη λέξη "χαζομάρα" για να αναφερθούμε σε μια ανάλογη αδέξια ή ατυχή πράξη

Η λέξη "γκάφα" προέρχεται από τη γαλλική λέξη gaffe, η οποία χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια αδέξια ή αμήχανη ενέργεια, συχνά με αρνητικές συνέπειες, όπως ένα λάθος ή μια ατυχή δήλωση.

Στα ελληνικά, αντί της γαλλικής "γκάφα", χρησιμοποιούμε τη λέξη "χαζομάρα" για να αναφερθούμε σε μια ανάλογη αδέξια ή ατυχή πράξη.

Η λέξη "χαζομάρα" έχει μια πιο καθημερινή και ίσως λίγο πιο ελαφριά χροιά, υποδηλώνοντας συνήθως μια μικρή αβλεψία ή ένα ανόητο λάθος, χωρίς τις έντονες συνέπειες που μπορεί να συνοδεύουν μια γκάφα.

Παρά τη διαφορά στην έννοια και τον τόνο, και οι δύο όροι αποτυπώνουν στιγμές αμηχανίας ή ατυχίας και χρησιμοποιούνται συχνά για να περιγράψουν κάτι που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!