πλημμύρα στην Καρδίτσα
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Προϋπόθεση για την έναρξη των μαθημάτων πρέπει να είναι η ενυπόγραφη βεβαίωση των αρμοδίων για την υγιεινή και ασφάλεια των σχολικών χώρων»

Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων στη Μαγνησία εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποίοι υποστηρίζουν ότι «προϋπόθεση για την έναρξη των μαθημάτων πρέπει να είναι η ενυπόγραφη βεβαίωση των αρμοδίων για την υγιεινή και ασφάλεια των σχολικών χώρων».

Μάλιστα, αναφέρουν ότι σε ορισμένα σχολεία είναι αδύνατον να καθαριστούν προαύλια και χώροι των σχολείων χωρίς ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό και οι απόπειρες εργασίας σε αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση ενεργοποίηση κατάλληλων μηχανημάτων και ειδικού προσωπικού που με κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να προβεί σε εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης ειδικά των πλημμυρισμένων χώρων, την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας και την ενημέρωση για τους ελέγχους στατικότητας, γενικότερα ασφάλειας των σχολικών χώρων, ασφάλειας των μετακινήσεων, καθώς και για την ποιότητα του νερού.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Για την έναρξη των μαθημάτων και πάλι

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας επισημαίνει ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αναβολή έναρξης μαθημάτων στη Μαγνησία  εξακολουθούν να  ισχύουν. Προϋπόθεση για την έναρξη των μαθημάτων πρέπει να είναι η ενυπόγραφη βεβαίωση των αρμοδίων για την υγιεινή και ασφάλεια των σχολικών χώρων.

Οι εκπαιδευτικοί, ορισμένοι από τους οποίους είχαν και οι ίδιοι καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα προετοιμασίας των σχολείων.

 Ωστόσο σε ορισμένα σχολεία είναι αδύνατον να καθαριστούν προαύλια και χώροι των σχολείων χωρίς ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό και οι απόπειρες εργασίας σε αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση κατάλληλων μηχανημάτων (μέχρι και μπουλντόζες χρειάζονται) και ειδικού προσωπικού που με κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να προβεί σε εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης ειδικά των πλημμυρισμένων χώρων. Απαιτούμε την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας (ας αυξηθούν, τουλάχιστον, σε εθελοντική βάση, οι ώρες των καθαριστών/τριών  που εργάζονται με καθεστώς μειωμένου ωραρίου).

Απαιτούμε ενημέρωση για τους ελέγχους στατικότητας, γενικότερα ασφάλειας των σχολικών χώρων, ασφάλειας των μετακινήσεων, καθώς και για την ποιότητα του νερού στα σχολεία και τα σπίτια μας και την παροχή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού. Απαιτούμε τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ όπως και των συλλόγων γονέων σε όλες τις σχετικές συσκέψεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
Προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης κατά των υγειονομικών – Τους αποκάλεσε «κάφρους»
Γεωργιάδης: Ευθεία επίθεση σε υγειονομικούς που τον αποδοκίμαζαν - «Είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα»
ktel-patra
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Αποζημίωση των ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Αποζημίωση στα ΚΤΕΛ για μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και πολύτεκνους
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες
«Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες