thessalia
Ερώτημα τι ακριβώς θα γίνει από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διαρκούς χαρτογράφησης της υφιστάμενης κατάστασης στο σχολικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνεκτιμώντας υγειονομικές παραμέτρους, την ανάγκη ολοκλήρωσης του ενδελεχούς ελέγχου και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης στα σχολεία, ανακοινώνουν τη μη διεξαγωγή μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Από την πρώτη στιγμή, μετά τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συνεργάζονται στενά για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητριών/μαθητών και των δασκάλων και καθηγητών στο σχολικό περιβάλλον. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την αναπλήρωση των μαθημάτων εντός της χρονικής διάρκειας του τρέχοντος σχολικού έτους.

Τέλος, το ΥΠΑΙΘΑ εργάζεται εντατικά με γνώμονα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των πλέον βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων και δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τις/τους μαθήτριες/μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση

Τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν θα διεξαχθούν από 18.9.2023 μέχρι και 22.9.2023 λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.                                                            

O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιχαηλίδου στην Αίγινα
Επεκτάθηκαν σε 6 Δήμους τα σχολικά γεύματα - Επίσκεψη Μιχαηλίδου στην Αίγινα
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέφθηκε τα σχολεία της Αίγινας, μοιράζοντας ζεστά σχολικά γεύματα στους μαθητές
Επεκτάθηκαν σε 6 Δήμους τα σχολικά γεύματα - Επίσκεψη Μιχαηλίδου στην Αίγινα
Μαρτυρίες από το ράντσο του Έπσταϊν
Νέες αποκαλύψεις για τον Τζέφρι Επστάιν: «Όσο δυνατά κι αν φώναζες, κανείς δεν μπορούσε να σε ακούσει»
Ανατριχιαστικές μαρτυρίες από το σκοτεινό ράντσο του Επστάιν στο Νέο Μεξικό: «Κανείς δεν μπορούσε να σε ακούσει, ήμουν σαν ποντίκι στην παγίδα»
Νέες αποκαλύψεις για τον Τζέφρι Επστάιν: «Όσο δυνατά κι αν φώναζες, κανείς δεν μπορούσε να σε ακούσει»
epal rodou
Ρόδος: Ευρωπαϊκή συνάντηση εκπαιδευτικών στο Πρότυπο ΕΠΑΛ
Εκπαιδευτικοί από Ιταλία και Τουρκία συμμετείχαν σε δράσεις Erasmus+ με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, την επαγγελματική εκπαίδευση και την αειφορία
Ρόδος: Ευρωπαϊκή συνάντηση εκπαιδευτικών στο Πρότυπο ΕΠΑΛ
ταινια
Σάμος: Δωρεάν προβολή ντοκιμαντέρ για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών φέρνει το «Backpack Full of Cash» και ανοίγει διάλογο για τις αλλαγές στο σχολείο
Σάμος: Δωρεάν προβολή ντοκιμαντέρ για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης