thessalia
Ερώτημα τι ακριβώς θα γίνει από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διαρκούς χαρτογράφησης της υφιστάμενης κατάστασης στο σχολικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνεκτιμώντας υγειονομικές παραμέτρους, την ανάγκη ολοκλήρωσης του ενδελεχούς ελέγχου και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης στα σχολεία, ανακοινώνουν τη μη διεξαγωγή μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Από την πρώτη στιγμή, μετά τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συνεργάζονται στενά για την ταχύτερη δυνατή επιστροφή των μαθητριών/μαθητών και των δασκάλων και καθηγητών στο σχολικό περιβάλλον. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την αναπλήρωση των μαθημάτων εντός της χρονικής διάρκειας του τρέχοντος σχολικού έτους.

Τέλος, το ΥΠΑΙΘΑ εργάζεται εντατικά με γνώμονα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των πλέον βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων και δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τις/τους μαθήτριες/μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση

Τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν θα διεξαχθούν από 18.9.2023 μέχρι και 22.9.2023 λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.                                                            

O ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Πολυνομοσχέδιο Παιδείας: Σαρωτικές αλλαγές σε Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια
Στη Βουλή κατατέθηκαν οι νέες ρυθμίσεις σε διδακτική και Παιδαγωγική επάρκεια για προγράμματα πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών
Πολυνομοσχέδιο Παιδείας: Σαρωτικές αλλαγές σε Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια
ειδικ
Στον «αέρα» η Ειδική Αγωγή στη Ζάκυνθο: Πάνω από 290 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα - 15 κενά εκπαιδευτικών και μαθητές χωρίς Παράλληλη Στήριξη
Σχεδόν 16.000 χαμένες ώρες διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους στη Ζάκυνθο
Στον «αέρα» η Ειδική Αγωγή στη Ζάκυνθο: Πάνω από 290 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα - 15 κενά εκπαιδευτικών και μαθητές χωρίς Παράλληλη Στήριξη
Ζαχαράκη
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Τι αλλάζει στην προϋπηρεσία τοποθετήσεις εκπαιδευτικών
Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με νέες διατάξεις για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Τι αλλάζει στην προϋπηρεσία τοποθετήσεις εκπαιδευτικών