Δίκη
Αναστέλλεται και η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια της χώρας, ενόψει τω εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου, από την Τετάρτη, 21 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023. Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων την Παρασκευή 23 και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Φίλιππα Σπυρόπουλου, ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 έως και την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο, εκτός από το χρόνο αναστολής των δικαστηρίων, αναφέρονται τα εξής:

«Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής.

Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης κακουργημάτων ή πλημμελημάτων ανηλίκων που, αν τα τελούσε ενήλικος, θα ήσαν κακούργημα, σε περιπτώσεις που επίκειται λήξη του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. Όταν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής οι αρμόδιοι Εισαγγελείς επαναπροσδιορίζουν τις υποθέσεις στη συντομότερη εφικτή δικάσιμο μετά τη λήξη της αναστολής.

Ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων σχετικά με την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ιδίως, θα ρυθμιστούν με επιμέρους αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.

Η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται μόνο την Παρασκευή, 23 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κρέας
Μακροζωία και διατροφή: Τι να αποφεύγουμε
Η σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τη μακροζωία αποτελεί αντικείμενο συνεχούς μελέτης, με τα ευρήματα να δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ζουν πάνω από...
Μακροζωία και διατροφή: Τι να αποφεύγουμε
xotzoglou
Ένας χρόνος εκτός τάξης: Το χρονικό της «δικαστικής ομηρίας» της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου
Θα παραταθεί η αργία της εκπαιδευτικού; Οι αντιδράσεις των σωματείων
Ένας χρόνος εκτός τάξης: Το χρονικό της «δικαστικής ομηρίας» της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου
Εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ
ΠΥΣΠΕ: Ξεκινούν οι δηλώσεις για οργανικά κενά και βελτιώσεις θέσεων – Αναλυτικά οι τρεις φάσεις
Οδηγός για τις οριστικές τοποθετήσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ