mitsotakis
Πόσο κρατάει ο μήνας του μέλιτος; Ένας βαθυστόχαστος νεωτεριστής φιλόσοφος απαντά.

Όχι περισσότερο από μια περίοδο «καραντίνας».

Δύσκολη η περίοδος της καραντίνας, ο πολύς συχνοτισμός δημιουργεί δυνάμεις αντίρροπες, δυνάμεις έλξης και απώθησης.

Όσο ο απομονωτισμός  διαρκεί, τα αποτελέσματα της έλξης και απώθησης παραμένουν στα στενά οικογενειακά πλαίσια, όταν αρθούν οι περιορισμοί θα τα βρούμε μπροστά μας, σαν αντιδράσεις, νοοτροπίες,  κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές.

Οι κοινωνικό-πολιτικές μας συμπεριφορές, μέχρι στιγμής εξαντλούνται στις ενστικτώδεις αντιδράσεις έλξης,  προς στις κρατούσες καταστάσεις και στις Κυβερνητικές επιλογές.

Την μεθαύριο της άρσης των μέτρων εγκλωβισμού, είναι πολύ περισσότερο από βέβαιο και κάτω από το βάρος των επιπτώσεων που θα έχει ο κάθένας προσωπικά και οικογενειακά, ότι το αίσθημα της έλξης θα διαφοροποιηθεί.

Τότε θα μετρηθεί το βάρος, η δύναμη και η αντοχή αυτής της έλξης, προς στις κρατούσες καταστάσεις και στις Κυβερνητικές επιλογές.  

Σε περιόδους κρίσης, οι διαχειριστικές πεπατημένες λογικές, είναι «εκ των ουκ άνευ αποτυχημένες».

Κανένας εχέφρων πολίτης, δεν επιθυμεί την αποτυχία μιας νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης, μια χαμένη κοινοβουλευτική ή αρνητική περίοδος, είναι  εις βάρος του Κοινωνικού συνόλου.

Οι σημερινοί Κυβερνώντες και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα της περιόδου και να απεμπλακούν από τις ιδεολογικές τους δεσμεύσεις.

Οι νεοφιλελεύθερες ψυχοαναγκαστικές επιμονές, δεν αποτελούν πανάκεια και πολύ περισσότερο δεν αποτελούν την λύση, στα μεγάλα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Οι πλέον βάρβαροι οπαδοί του Νεοφιλελευθερισμού, οι κυβερνώντες τις χώρες του βορρά της Ευρώπης, δείχνουν τα δόντια και τις προθέσεις τους.

Πρόθεσης τους, το κέρδος και η ωφέλεια των κρατικών τους συστημάτων, όχι και των πολιτών τους και κρατικό για αυτούς σύστημα δεν είναι άλλο από αυτό των Τραπεζών.

Η όποια κουβέντα στα ανώτερα όργανα της ΕΕ δεν έχει κανένα άλλο στόχο, το πως οι τράπεζες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα καθυποτάξει ακόμα πιο πολύ την πολιτική.

Η αλληλεγγύη και οι πολιτικές οικονομικής σύγκλισης των χωρών της Ένωσης, είναι ξεχασμένα Ευαγγέλια, η διαμορφωμένη Γερνανική Ευρώπη καλά κρατεί και σε κάθε μορφής κρίση, το μόνο που ενδιαφέρει είναι πόσο πιο πολλά θα κερδίσουν.

«Ειρήσθω εν παρόδω», σας είναι γνωστό ποιος ήταν ο πιο κερδισμένος από την δική μας ταλαιπωρία δέκα σχεδόν χρόνων;

Η Γερμανία αγαπητοί φίλοι.( θυμηθείτε τον Σόιμπλε)

Τα όποιαδήποτε πακέτα οικονομικής στήριξης των χωρών που έχουν ανάγκη και αν συμφωνηθούν, θα έχουν κάποιους όρους υποδόριου μνημονίου, εγγυήσεις ζητούν οι βόρειοι συνέταιροι μας, επιτόκια ζητούν, δεν αποδέχονται χρηματοδότηση, αλλά μόνο δανεισμό.

Ποιος τελικά θα διαχειριστεί τα ποσά που θα διατεθούν;

Μην έχετε καμιά αμφιβολία οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Δστυχώς μας τέλειωσαν οι εποχές των Αυτοκρατόρων και των Βασιλιάδων, που είχαν δικά τους θησαυροφυλάκια.

Οι σημερινές Κυβερνήσεις δεν τα έχουν και η διαχείρηση των όποιων χρημάτων γίνεται δια μέσου  και επ οφελεία των Τραπεζών.

Είναι το τυρί στη φάκα αυτό που κατά κόρον επαναλαμβάνεται, ότι με αυτά τα χρήματα θα χρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία, το ζήσαμε και το ξέρουμε, όλα τα ποσά που δόθηκαν στην χώρα μας την περίοδο της κρίσης,  πήγαν για την αναχρηματοδότηση τους και όχι στην πραγματική οικονομία.

Το ίδιο και τώρα θα συμβεί κ. Μητσοτάκη, μην έχεις καμιά αμφιβολία, θα είσαι όργανο και έρμαιο των ντόπιων και διεθνών ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ παραγόντων, αν δεν καταφέρεις να επιλέξεις ανάμεσα  στο μεγάλο ΝΑΙ και στο μεγάλο ΟΧΙ.

Η σημερινή κρίση και η αυριανή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αυτή φέρνει και θα φέρει, απαιτεί γενναίες αποφάσεις, θα πρέπει κ. Πρωθυπουργέ να αποφασίσεις, ποιος Κυβερνά, εσύ ή οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ο ΣΕΒ, ο ΙΟΒΕ και κάποιοι άλλοι μεγαλοσχήμονες.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως, τα πλέον βάρβαρα μέτρα εις βάρος του Κοινωνικού συνόλου, δικές προς την Τρόικα προτάσεις ήσαν.

«Εξ όνυχος τον λέοντα» δύο πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις δείχνουν (αναφέρομαι στην λεγόμενη επιμόρφωση των επιστημόνων και στο άνοιγμα των δικαστηρίων) πως δεν έχετε εγκαταλείψει, τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες σας ιδεοληψίες.

Στήριξη δήθεν της ελεύθερης αγοράς και μέσω αυτού του αφηγήματος, στήριξη των ισχυρών οικονομικών σας φίλων, στήριξη των ΤΡΑΠΕΖΩΝ, γιατί μόνο για τις Τράπεζες έγινε το άνοιγμα των Δικαστηρίων, να έχουν τον χρόνο να πιέσουν και να εξουθενώσουν τον όποιο ταλαίπωρο δανειολήπτη.

Έχετε αναλογισθεί κ. Πρωθυπουργέ, έστω και για λίγο, κάτω από ποιες διαδικασίες και συνθήκες, κάποιοι  δανείστηκαν για να αγοράσουν σπίτι, ή να κάνουν μια δουλειά και σε ποιες συνθήκες βρέθηκαν μετά τη κρίση;

Χωρίς καμιά αναστολή, σας αποδίδω τα εύσημα για την επικοινωνιακή σας πολιτική, δεν σχολιάζω πόσα λεφτά μοιράσατε, τον στόχο σας τον πετύχατε και είμαι βέβαιος πως και αύριο όποια και αν είναι η εξέλιξη της κατάστασης θα υπάρχουν εντεταλμένοι κονδυλοφόροι που θα εξυμνούν τα προσόντα σας.

Ο μήνας του μέλιτος κ. Πρωθυπουργέ, κρατά όσο μια καραντίνα, φροντίστε να μην δικαιώσετε τη ρήση του νεωτεριστή φιλόσοφου.

 

Παρασκευάς Γιάννης

23/4/2020

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pada
Πανελλαδικές 2025: Ποια Τμήματα του ΠΑΔΑ έχουν ισοτιμηθεί μέχρι τώρα με τo Πολυτεχνείο
Οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων που στοχεύουν την πρόσβαση σε Πολυτεχνικές Σχολές ας γνωρίζουν ότι σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ τέσσερα...
Πανελλαδικές 2025: Ποια Τμήματα του ΠΑΔΑ έχουν ισοτιμηθεί μέχρι τώρα με τo Πολυτεχνείο