Πολλοί καταναλωτές αναρωτιούνται αν τα λευκά ή τα καφέ αυγά είναι καλύτερα για κατανάλωση. Η απάντηση είναι απλή: δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά.
Η βασική διαφοροποίηση βρίσκεται στη ράτσα της κότας: οι κότες με λευκό φτέρωμα γεννούν λευκά αυγά, ενώ οι κοκκινωπές κότες καφέ αυγά. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη ποιότητα, στη γεύση ή στα θρεπτικά συστατικά.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι και οι δύο τύποι αυγών έχουν σχεδόν ίση ποσότητα πρωτεϊνών, λιπών και βιταμινών, καταρρίπτοντας έτσι τον μύθο περί «ανώτερου» χρώματος.
Χρήσιμες συμβουλές για σωστή χρήση των αυγών
Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
Προσθέστε λίγο αλάτι στο βράσιμο για να αποφύγετε το σπάσιμο και να τα καθαρίζετε πιο εύκολα.
Για αφράτα αυγά σκραμπλ, χτυπήστε καλά τα ασπράδια και τους κρόκους πριν το μαγείρεμα.
Αξιοποιήστε τα τσόφλια ως φυσικό λίπασμα ή απωθητικό για έντομα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να διατηρηθεί η γεύση και η υφή τους.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ