Ο πρόσφυγας μουσικός που επέστρεψε στη Χίο για να δώσει συναυλία και να διδάξει μαθητές
Ο Μιλάντ Χαουάμ, καταξιωμένος πλέον μουσικός, επέστρεψε στη Χίο όπου έδωσε μια εκπληκτική συναυλία , ενώ παράλληλα δίδαξε σε εργαστήρια τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου του νησιού

Πριν τέσσερα χρόνια έφθασε στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που συνέχιζαν το ταξίδι τους για την Ευρώπη. Ήταν η περίοδος πριν η Ευρώπη  «των λαών» κλείσει ερμητικά τα σύνορα και μετατρέψει τα νησιά σε τόπους εγκλωβισμού.

Αυτές τις μέρες, ο Μιλάντ Χαουάμ, καταξιωμένος πλέον μουσικός, επέστρεψε στη Χίο και ανέβηκε στη σκηνή του Ομήρειου Πολιτιστικού Κέντρου στην πόλη του νησιού, μαζί με άλλους τρεις μουσικούς από τη Συρία: τον G H A Y S, τον Σαλάμ Αλχασάν και τον Άχμαντ Χάνι, δίνοντας μια εκπληκτική παράσταση στα πλαίσια του Chios Music Festival.

Στο τέλος, ανέβηκαν στη σκηνή και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου του νησιού.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το Chios Music Festival, «οι τέσσερις μουσικοί από τη Συρία και την Αίγυπτο, Milad Khawam, Salam Alhassan, Ahmad Hani και G H A Y S έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό διδάσκοντας και παίζοντας με παιδιά - πρόσφυγες στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου».

Οι τέσσερις μουσικοί από τη Συρία και την Αίγυπτο, Milad Khawam, Salam Alhassan, Ahmad Hani και G H A Y S έδωσαν τον...

Gepostet von Chios Music Festival am Samstag, 8. Februar 2020

Τα παιδιά των Μουσικού Σχολείου Χίου και Φιλαρμονικής είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν από τους μουσικούς Milad Khawam, G...

Gepostet von Chios Music Festival am Freitag, 7. Februar 2020

Λίγα λόγια για τους μουσικούς:

Οι τέσσερεις μουσικοί με ρίζες από τη Συρία και την Αίγυπτο, ο Milad και ο Salam με κλασικές και παραδοσιακές αραβικές μουσικές καταβολές, ο G H A Y S, εκπρόσωπος της ποπ μουσικής κουλτούρας και ο Ahmad, ένας βιρτουόζος της τζαζ, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη.

Η καταγωγή τους, το ότι μένουν πλέον μόνιμα στη Γερμανία και ο μουσικός τους προσανατολισμός δεν είναι τα μόνα κοινά που μοιράζονται. 

Υπάρχει ακόμα ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει δύο από αυτούς, τον Milad και τον G H A Y S με το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, και αυτός είναι το ότι πέρασαν πριν μερικά χρόνια από τη Μεσόγειο, από την Τουρκία στην Ελλάδα όταν άφησαν την χώρα τους για να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και μια νέα ζωή γεμάτη μουσική και ειρήνη.

Καταξιωμένοι και έχοντας πλέον αποκτήσει νέες ρίζες, επιστρέφουν στην Χίο, τον τόπο που σηματοδοτεί γι’ αυτούς την είσοδό τους στην Ευρώπη αλλά και σε μια νέα ζωή. 

Με πληροφορίες και βίντεο από Chiosphotos.gr / astraparis.gr

σχετικά άρθρα

Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)
Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)
Ο ηλικιωμένος κατέβηκε από τρόλεϊ και οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο
Σφοδρές αντιδράσεις για το κεφαλοκλείδωμα δημοτικού αστυνομικού σε ηλικιωμένο που δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης (Βίντεο)