Τo 1o Φεστιβάλ δωρεάν επιμόρφωσης στην Ελλάδα για chef, bartender, barista
Εργάζεσαι στον τομέα του φαγητού, τουρισμού, ποτού ή καφέ; Θέλεις να αποκτήσεις αυτές τις δεξιότητες ώστε να γίνεις ένας ποιοτικός chef, pastry chef, bartender ή barista;

Οι ανάγκες για εξειδίκευση και επιμόρφωση που δημιουργούνται στους κλάδους του τουρισμού - επισιτισμού φέρνουν το 1ο και μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιμόρφωσης και κατάρτισης για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, το ποτό, το καφέ στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων 26 - 27 Ιανουαρίου

Το Beverage Food & Tourism Festival είναι το πρώτο Φεστιβάλ στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να σπουδάσουν - καταρτιστούν - εξειδικευτούν στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, του F&B Management, του ποτού - καφέ (bartender - barista), και σε όσους εργάζονται ήδη σε αυτούς. Το BeFoot έρχεται λίγο πριν την τουριστική σεζόν στη Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 26-27 Ιανουαρίου

Με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις κορυφαίες επαγγελματικές σχολές εξειδικευμένες στους παραπάνω τομείς και ΙΕΚ, καταξιωμένους και βραβευμένους Chef, Pastry Chef, Barista και Bartenders, δημοφιλή και γνωστά εταιρικά brands (bars, restaurants),  θα μάθουν για τα προγράμματα Σπουδών και κατάρτισης και κυρίως θα παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια και workshops με βεβαιώσεις παρακολούθησης και πιστοποιήσεις

Δωρεάν Επιμόρφωση στο Cooking Stage

Παρακολουθήστε στο Ειδικό Cooking Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια - workshops από κορυφαίους Chef και Pastry Chef πάνω σε διάφορα αντικείμενα και λάβετε πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ.

Δωρεάν Επιμόρφωση στο Barista - Bartender Stage

Παρακολουθήστε στο Ειδικό Barista - Bartender Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια - workshops από κορυφαίους Bartenders - Barista πάνω σε διάφορα αντικείμενα και λάβετε πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ του χώρου.

(Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Για να επισκεφτείς το Φεστιβάλ και να κερδίσεις υποτροφία πρέπει:

α) Να πατήσεις Going στο event στο Facebook και κοινοποίησή του
β) Να κάνεις εγγραφή στην φόρμα του befoot και να δηλώσεις σε ποιον τομέα θέλεις υποτροφία
γ) Να ακολουθήσεις την σελίδα του BeFooT στο Instagram
γ) Για κάθε workshop θα βγει φόρμα εγγραφής ξεχωριστή εδώ

Τα σεμινάρια θα καταπιαστούν με τους παρακάτω τομείς -Θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια για αρχάριους καθώς όμως και για ήδη έμπειρους και καταρτισμένους επαγγελματίες (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ)

Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική – Pastry Chef
Master Grill Chef
Asian Master Cooking
Sommelier – Οινοχόος
Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο
Decourage ψαριού
Customer service - Ψυχολογία πελάτη
Vegan Chef
Εδεσματολόγιο
Διαχείριση εστιατορίου 
Διαχείριση εξοπλισμού
Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού στο εστιατόριο
Προετοιμασία Τραπεζιών και Mise en place στο Εστιατόριο
Διεθνείς Κουζίνες
Street Food
Carving Φρούτων και Λαχανικών
Εthnic Κουζίνα (ιταλική, Μεξικάνικη, Ασιατική)

F&B Managment

Διοίκηση προσωπικού
Δομή επισιτιστικών επιχειρήσεων
F&B Cost control
Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεων
Κοστολόγιο (menu costing)
Σύστημα παραγωγής και διάθεσης εδεσμάτων
Υγιεινή τροφίμων, εξοπλισμού, προσωπικού
Εφοδιασμός
Συστήματα διασφάλισης ποιότητας (π.χ. HACCP και ISO)
Ξενοδοχειακή & εστιατοριακή νομοθεσία
Οινολογία - ποτά
Αρχές λογιστικής
Τεχνικές πωλήσεων
Oργάνωση και λειτουργία των Τμημάτων Μπαρ
Ιδιαιτερότητες διοίκησης προσωπικού των τμημάτων Μπαρ
Εξυπηρέτηση πελατών και προώθηση πωλήσεων Μπαρ
Oικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση του μπαρ με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας
Aνάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας του μπαρ

Barista - Bartending

BARISTA (Sensory skills, Brewing skills, Roasting Skills)
Bartending
Οργάνωση και λειτουργία Bar
Brewing theory & methods
Coctails
Υγιεινή και Ασφάλεια
Εκμάθηση Latte Art
Customer service - Ψυχολογία πελάτη
Οινολογία
Επαγγελματική μηχανή, εξαρτήματα, συντήρηση, καθαρισμός
Ποικιλίες καφέ και coffee tasting
Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ
Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino
Παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων
Βασικές αρχές latte art
Συμβουλές- Διαχείριση χρόνου κατά τη Διάρκεια της βάρδιας
Μαζικές και Ομαδοποιημένες παραγγελίες
Introduction to Speed Bartending
Pouring Practice
Πώς παρασκευάζεται το αλκοόλ;
Brandy/Cognac
Liqueurs
Other Alcohol products
Ιστορία και Κουλτούρα του Cocktail
Η ανάμιξη των ποτών μέχρι σήμερα.
Η λέξη “Cocktail”
Ποτήρια - Glassware/Εργαλεία
Άψογη και ελκυστική παρουσίαση
Γευσιγνωστική Προσέγγιση/ Μέθοδοι και Τεχνικές ανάμιξης
Κύριες Μέθοδοι/ Επιλογή διαδικασίας ανάμιξης
Κατηγορίες και Οικογένειες των Cocktails
Γαρνιτούρες/ Επιλογή Γαρνιτούρας
Whiskey Cocktail
Rum Cocktails
Gin Cocktails
Vodka Cocktails
Tequila Cocktails
Brandy Cocktails

Tourism

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Hotel managment - Rooms Division Management
Ελεγχος προμηθειών - τιμολόγηση
Tourism Management and Marketing
SPA MANAGER
Receptionist
Ξενοδοχειακή Νομοθεσία
Customer service - Ψυχολογία πελάτη
Ψηφιακές Δεξιότητες

Μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις:

MBA-Tourism Managemen
Digital Analytics in Tourism
MA International Hospitality and Tourism Management

1920-1080.png

best of network

σχετικά άρθρα

Πρόσληψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων σε ΙΕΚ, ΚΔΒΜ, ΣΔΕ με πιστοποίηση Εκπ/κής Επάρκειας
Πρόσληψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων σε ΙΕΚ, ΚΔΒΜ, ΣΔΕ με πιστοποίηση Εκπ/κής Επάρκειας
Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων με ανοικτές αιτήσεις
Πρόσληψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων σε ΙΕΚ, ΚΔΒΜ, ΣΔΕ με πιστοποίηση Εκπ/κής Επάρκειας
Σαν σήμερα: Η δίκη-φάρσα και η εκτέλεση των Σάκο και Βαντσέτι
Σαν σήμερα: Η δίκη-φάρσα και η εκτέλεση των Σάκο και Βαντσέτι
Οι δύο αναρχικοί, που έγιναν σύμβολο, αθωώθηκαν 50 χρόνια μετά την εκτέλεσή τους -  Η δίκη τους συντάραξε την Αμερική και ο απόηχός της φθάνει μέχρι...
Σαν σήμερα: Η δίκη-φάρσα και η εκτέλεση των Σάκο και Βαντσέτι