Πίσω στα θρανία: Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ δημοσιεύει το σχολικό και ακαδημαϊκό ημερολόγιο για το 2020/21
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει δύο νέες εκθέσεις με τίτλο α) «The Organisation of School Time in Europe. Primary and General Secondary Education – 2020/21» (Οργάνωση του Σχολικού Χρόνου στην Ευρώπη. Πρωτοβάθμια και Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – 2020/21) και  β) «The Organisation of the Academic Year in Europe – 2020/21» (Οργάνωση του Ακαδημαϊκού Έτους στην Ευρώπη – 2020/21) από τη σειρά εκδόσεων Facts & Figures.

Πώς οργανώνεται η σχολική χρονιά στα σχολεία της Ευρώπης;

Την απάντηση θα τη βρείτε στην έκθεση με τίτλο «The Organisation of School Time in Europe. Primary and General Secondary Education – 2019/20» .  Η έκθεση αυτή δίνει εθνικά στοιχεία για τον αριθμό των σχολικών ημερών στο διδακτικό έτος, την έναρξη και τη λήξη του σχολικού έτους, την περίοδο και τη διάρκεια των σχολικών εορτών.

Παρά τις διαφορές, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των χωρών, ως προς  τη δομή του σχολικού έτους. Οι ημέρες του σχολικού έτους ποικίλουν από 165 ημέρες  στην πρωτοβάθμια, όπως στην Αλβανία, έως  200, όπως στη Δανία και την Ιταλία.

Στη Δανία και τη Φιλανδία το σχολείο ξεκινά νωρίτερα.

Ο αριθμός των ημερών του σχολικού έτους είναι γενικά ίδιος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με μερικές εξαιρέσεις, όπου ο αριθμός των ημερών στο σχολικό έτος είναι μεγαλύτερος στη δευτεροβάθμια από ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η έκθεση με τίτλο: «The Organisation of the Academic Year in Europe – 2020/21» (Οργάνωση του Ακαδημαϊκού Έτους στην Ευρώπη – 2020/21) που αφορά στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο, δίνει εθνικά στοιχεία για τη δομή του ακαδημαϊκού έτους (πότε ξεκινάει το ακαδημαϊκό έτος, τα εξάμηνα, τις αργίες, την περίοδο των εξετάσεων).

Στην έκθεση υπογραμμίζονται, οι διαφορές ανάμεσα στα πανεπιστημιακά και μη-πανεπιστημιακά προγράμματα. Διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν για 37 χώρες.

Οι εκθέσεις αφορούν τις 38 Ευρωπαϊκές χώρες (43 εκπαιδευτικά συστήματα) που συμμετέχουν στο Erasmus+ programme της Ε.Ε. και  είναι διαθέσιμες στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους: 

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/organisation-school-time-europe-primary-and-general-secondary-education-202021_en

https://europa.eu/!Vt66Tq

και

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/organisation-academic-year-europe-202021_en

https://europa.eu/!qd38tQ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου για τους πάσχοντες από μυοκαρδιοπάθειες
Στην Ελλάδα, η θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένει υψηλή, με τους άνδρες να καταγράφουν 485 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού και τις...
Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου για τους πάσχοντες από μυοκαρδιοπάθειες
anergia.jpg
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος απασχόλησης στην Ελλάδα
Οι προσδοκίες απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2025 παραμένουν θετικές, με το ποσοστό να διατηρείται στο 12%, αν και μειωμένο σε σχέση με το...
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος απασχόλησης στην Ελλάδα