Γιατί το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι ξεχωρίζει
Σε αντίθεση με τα light προϊόντα, το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως τριγλυκερίδια μέσης αλύσου, συζευγμένο λινολενικό οξύ και βουτυρικό οξύ. Αυτά ενισχύουν τον μεταβολισμό, βοηθούν το σώμα να καίει περισσότερες θερμίδες και να αποθηκεύει λιγότερο λίπος.
Παράλληλα, μια μερίδα περιέχει περίπου 22 γραμμάρια πρωτεΐνης, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει τη θερμιδική καύση.
Καταπολεμά το αίσθημα πείνας
Το πλήρες γιαούρτι, χάρη στα λιπαρά του, καθυστερεί την πέψη και παρατείνει το αίσθημα κορεσμού. Ο συνδυασμός καζεΐνης και πρωτεΐνης ορού γάλακτος προσφέρει γρήγορη αλλά και παρατεταμένη ικανοποίηση, ενώ έρευνες αναφέρουν ότι τα βιοδραστικά πεπτίδια του γιαουρτιού ρυθμίζουν τις ορμόνες της πείνας, μειώνοντας τη γκρελίνη και αυξάνοντας την GLP-1, που σχετίζεται με την καύση λίπους.
Οφέλη για το έντερο και τον οργανισμό
Η υγεία του εντέρου παίζει καθοριστικό ρόλο στον μεταβολισμό και στην αποθήκευση λίπους. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού ενισχύουν το μικροβίωμα, βοηθώντας το σώμα να διαχειρίζεται καλύτερα την ενέργεια και την ινσουλίνη. Παρότι τα προβιοτικά δεν παραμένουν για πολύ στον οργανισμό, η τακτική κατανάλωση εξασφαλίζει συνεχή οφέλη.
Ιδέες για κατανάλωση
με φρούτα και ξηρούς καρπούς στο πρωινό,
σε smoothies,
ως βάση για υγιεινά ντιπ,
ακόμα και ως πιο εύπεπτη επιλογή για όσους δυσκολεύονται με τη λακτόζη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ