anaplirotes_ekpaideutikoi
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου διεκδικεί την άμεση ανάκληση όλων των διώξεων εναντίον των μελών της ΕΛΜΕ Πειραιά

Την «απαράδεκτη και αυταρχική» συμπεριφορά του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ηρακλείου. 

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, επιβάλλεται ένα καθεστώς διώξεων ενάντια σε συνδικαλιστές και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, αλλά και σε όσους δήλωσαν απεργία - αποχή από την αξιολόγηση. 

«Ο διευθυντής της ΔΙΔΕ Πειραιά κλιμακώνει την πολιτική των διώξεων έναντι του συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων», όπως υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και συνεχίζει τονίζοντας πως «επιδιώκεται η συνδικαλιστική φίμωση και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, αλλά και την προσωπική τρομοκράτηση των συνδικαλιστών».

Αναλυτικά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. 

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:

  • ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΤΟΥ Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΔΡΟΥΓΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά έναντι του μέλους του Δ.Σ Πειραιά Γ Καββαδία, ο οποίος διώκεται για την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση του, για την μαχητική και ανυποχώρητη υπεράσπιση των δυο διωκόμενων διευθυντών που δήλωσαν απεργία –αποχή από την Αξιολόγηση, τηρώντας τις αποφάσεις του σωματείου τους, αλλά και για τη συμμετοχή του στην απεργία-αποχή από το αντιλαϊκό μέτρο της Αξιολόγησης.

Ο διευθυντής της ΔΙΔΕ Πειραιά κλιμακώνει την πολιτική των διώξεων έναντι του συνδικαλιστικού κινήματος, σε μια προσπάθεια επιβολής κλίματος τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων Έτσι, πρώτα παρέπεμψε στο πειθαρχικό τους δύο διευθυντές (του 8ου  και του 3 ου γυμνάσιου Περάματος), επειδή συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενεργοποιώντας τις αυταρχικές διατάξεις του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη. Στη συνέχεια αποφάσισε να τρομοκρατήσει και το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, επειδή απάντησε αγωνιστικά στις διώξεις, με πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ, διεκδικώντας την άρση των διώξεων των μελών του σωματείου.

Επιδιώκοντας λοιπόν τη συνδικαλιστική φίμωση και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, αλλά και την προσωπική τρομοκράτηση των συνδικαλιστών, ο εν λόγω διευθυντής, ακολούθησε πιστά τις κατασταλτικές τακτικές της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και τις επιταγές του συνδικαλιστικού εκτρώματος του ν. Χατζηδάκη. Έτσι, άσκησε την τέταρτη πειθαρχική δίωξη ενάντια στο μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γ Καββαδία, σε ένα στέλεχος του εκπαιδευτικού κινήματος, με αδιάλειπτη παρουσία και αγωνιστική δράση πάνω από τριάντα χρόνια και με πλούσια συμβολή στον ιδεολογικό και θεωρητικό εξοπλισμό του εκπαιδευτικού κινήματος απέναντι στην κυρίαρχη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Τον κάλεσε «να δώσει έγγραφες εξηγήσεις» για την ανάπτυξη της συλλογικής πάλης μέσω του σωματείου του και να ..απολογηθεί(!), επειδή προασπίζεται τους συναδέλφους του και τα αναφαίρετα συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Κατ’ αντίστοιχο τρόπο ο εν λόγω «πρόθυμος» διευθυντής είχε καλέσει και ένα άλλο μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, την αναπληρώτρια Μάγδα Δρούγκα, για έγγραφες διευκρινήσεις σχετικά με την «συμπεριφορά» της στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΕΛΜΕ(!), καθώς και για την άποψή της σχετικά με το «θεσμό» των «ιδιαίτερων» μαθημάτων(!), 

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι διώξεις των μελών του Δ.Σ. -του Γ Καββαδία με την πολυετή συνδικαλιστική δράση και της αναπληρώτριας Μάγδας Δρούγκα -ακολούθησαν μετά την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις των διευθυντών που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο αντιδραστικό μέτρο της Αξιολόγησης-Διαβάθμισης. 

Είναι προφανές ότι όλη αυτή η… βιομηχανία των διώξεων και της καταστολής στόχο έχει τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, την παράλυση της λειτουργίας των σωματείων και τον πλήρη συνδικαλιστικό αφοπλισμό των εργαζομένων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές, μορφωτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις. Ισχυρό τεκμήριο μιας τέτοιας αντιδραστικής πολιτικής αποτελεί η επιχειρούμενη ομηρία των νεοδιόριστων συναδέλφων που δεν μονιμοποιούνται, όπως προβλέπεται, στη διετία, αλλά επιπλέον απειλούνται με ακύρωση και αυτές που έχουν γίνει, χωρίς την εφαρμογή της…ατομικής αξιολόγησης(!).

Την ίδια κατασταλτική κυβερνητική πολιτική επιβεβαιώνουν και οι απειλές από την ΔΙΠΕ Δράμας ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις σε βάρος του Συντονιστικού Αναπληρωτών, εφόσον δεν αποσυρθεί η καταγγελία που είχε δημοσιευτεί από το Συντονιστικό για τις αυθαιρεσίες της ΔΙΠΕ και για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών.
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντιδραστική πολιτική των διώξεων, της καταστολής, της ποινικοποίησης των αγώνων και της κατεδάφισης των αναφαίρετων εργασιακών, μορφωτικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. 

Απαιτεί το σεβασμό και την αναγνώριση των συνδικαλιστικών ελευθεριών από το Διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά.

Διεκδικεί την ΑΝΑΚΛΗΣΗ όλων των διώξεων εναντίον των μελών της ΕΛΜΕ Πειραιά 

Δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό στων διωκόμενων συναδέλφων και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση τους .

· ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
· ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αχιλλέας Μπέος
Μπέος: Η Κωνσταντοπούλου μου είπε «Γεια σου κούκλε» -Την καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση
Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου για το «Γεια σου Κούκλε» της Κωνσταντοπούλου
Μπέος: Η Κωνσταντοπούλου μου είπε «Γεια σου κούκλε» -Την καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση
Βρεφικό γάλα
Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρωθεί το πλαφόν κέρδους
O «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος» υποστηρίζει ότι το πλαφόν που επιβλήθηκε στην κατηγορία αυτή των παιδικών...
Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρωθεί το πλαφόν κέρδους