KAVADIAS
Είναι φανερό ότι η παραπάνω δίωξη είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα διώξεων της ΔΙΔΕ Πειραιά.

Μεγάλωσε το «δελτίο διώξεων» της ΔΙΔΕ Πειραιά και η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγελαφική, αφού επιχειρείται η δίωξη των πολιτικοσυνδικαλιστικών απόψεων και της συνδικαλιστικής δράσης.

Ήρθε και το τέταρτο κρούσμα: Αυτή τη φορά ο ΔΙΔΕ καλεί τον εκπαιδευτικό Γιώργο Καββαδία, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά σε έγγραφες διευκρινίσεις γιατί σε άρθρο του στο alfavita.gr κοινοποίησε συνδικαλιστική τοποθέτηση παράταξης που παρεμβαίνει στην ΕΛΜΕ και γιατί σε άλλη του ανάρτηση σε άλλη ιστοσελίδα σχολίασε την κλειστή πόρτα της διεύθυνσης όταν επιδίωξε το σωματείο να μοιράσει ανακοίνωση στους εργαζομένους.

Με λίγα λόγια «Ζητούνται διευκρινίσεις» από το Γιώργο Καββαδία γιατί «υιοθέτησε» απόψεις της παράταξης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και άσκησε κριτική για «παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης» στη ΔΙΔΕ Πειραιά!

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ          

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ! ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΣΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ (ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΤΟΝΟ) ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ! ΤΟ ΔΕΙΞΑΜΕ ΣΤΙΣ 30/11, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

- Μετά την παραπομπή των Διευθυντών του 8ου Γυμνασίου Πειραιά και του 3ου Γυμνασίου Περάματος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών,

- μετά την κλήση της συναδέλφισσας αναπληρώτριας Μάγδας Δρούγκα, μέλους της ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά σε έγγραφες διευκρινίσεις για την «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ (!), καθώς και την άποψή της για το θεσμό των «ιδιαίτερων» μαθημάτων,

Ήρθε και το τέταρτο κρούσμα: Αυτή τη φορά ο ΔΙΔΕ καλεί τον συνάδελφο Γιώργο Καββαδία, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά σε έγγραφες διευκρινίσεις γιατί σε άρθρο του σε ιστοσελίδα κοινοποίησε συνδικαλιστική τοποθέτηση παράταξης που παρεμβαίνει στην ΕΛΜΕ και γιατί σε άλλη του ανάρτηση σε άλλη ιστοσελίδα σχολίασε την κλειστή πόρτα της διεύθυνσης όταν επιδίωξε το σωματείο να μοιράσει ανακοίνωση στους εργαζομένους.

Με δυο λόγια ο ΔΙΔΕ Πειραιά προσπαθεί να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση, τις συνδικαλιστικές ανακοινώσεις αλλά και τη δημοσίευσή τους. Ακόμα χειρότερα, προσπαθεί να ποινικοποιήσει και την δημοσιοποίηση ενός γεγονότος, όπως αυτό της κλειστής πόρτας κατ’ εντολή του. Για να προχωρήσει την άθλια επίθεση, ο ΔΙΔΕ αξιοποιεί, πατάει πάνω στις αντιδραστικές διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, όπως η απαγόρευση άσκησης κριτικής στη Διοίκηση!

Οι λέξεις «αίσχος» και ντροπή είναι λίγες για να περιγράψουν την αντισυνδικαλιστική υστερία του ΔΙΔΕ Πειραιά. Το κλίμα αυτό εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα πολιτικής του συστήματος και της κυβέρνησης για να χτυπηθούν τα σωματεία, η απεργία, η συνδικαλιστική δράση.

Η πρώτη εκτίμηση της αντιδημοκρατικής επίθεσης που εξελίσσεται απέναντι στις συνδικαλιστικές ελευθερίες στον Πειραιά και όλη την Ελλάδα, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική για τους εμπνευστές της. Αντί να φοβηθούν οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά, στις 30 Νοέμβρη έδωσαν μαζικά το «παρών» στην συγκέντρωση και την πορεία.

Και θα το δώσουν ακόμα πιο μαζικά στην επόμενη! Για αυτήν θα υπάρχει σύντομα ενημέρωση.

Καταγγέλλουμε τον ΔΙΔΕ Πειραιά και την αντιδραστική πολιτική που υπηρετεί.

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι απειλές και οι διώξεις. Κάτω τα χέρια από τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τους δύο συναδέλφους διευθυντές.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, κάτω τα χέρια από όσους αγωνίζονται. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

Καλούμε συνδικαλιστές, συναδέλφους/συναδέλφισσες  από άλλα σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους. Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γιατρός, μάσκα
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
O Δήμος Αθηναίων δίνει αυτόν τον Φεβρουάριο τη δυνατότητα σε όσες και όσους επιθυμούν να προγραμματίσουν εξετάσεις, που ειδικά για τις γυναίκες...
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη
ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΤΡΑ
Πάτρα: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο κλειστό γήπεδο Μπάσκετ του Απόλλωνα στην Περιβόλα, σε μια μεγάλη συγκέντρωση και ένα κατάμεστο στάδιο
Πάτρα: Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κατάμεστο στάδιο του Απόλλωνα
πάγος
«Άμορφος πάγος»: Δημιουργήθηκε νέο είδος πάγου που μπορεί να υπάρχει σε μακρινά άστρα
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πάγος MDA, που μοιάζει με λεπτή λευκή σκόνη, μπορεί να υπάρχει μέσα σε παγωμένα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου
«Άμορφος πάγος»: Δημιουργήθηκε νέο είδος πάγου που μπορεί να υπάρχει σε μακρινά άστρα