Εκπαιδευτικοί: Ποιο είναι το πραγματικό σκάνδαλο με τη Cisco
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το δωρεάν δεν ήταν δωρεάν, η Cisco συγκεντρώνει δεδομένα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Όμως το απείρως πιο μεγάλο πραγματικό σκάνδαλο είναι το σκάνδαλο της ταξικής επίθεσης της τηλε-«εκπαίδευσης» καταγγέλλουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, με ανακοίνωση τους, αναφέρονται στο σκάνδαλο που προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση της σύμβασης της cisco. Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, αν και σηκώθηκε μπόλικη φασαρία για το σκάνδαλο με το webex, τη Cisco και το υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για σκόνη που έχει σκοπό να κρύψει ένα ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο.

Το δωρεάν δεν ήταν δωρεάν, η Cisco συγκεντρώνει δεδομένα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Όμως, το απείρως πιο μεγάλο πραγματικό σκάνδαλο είναι το σκάνδαλο της ταξικής επίθεσης της τηλε-«εκπαίδευσης». Η τηλεκπαίδευση είναι μια διαδικασία, η οποία, από τη φύση της, απογειώνει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς να παρουσιάζεται ως μια εκπαιδευτική διαδικασία «ίδιας ποιότητας, αλλά άλλου τρόπου».

Η ανακοίνωση 

Μπόλικη φασαρία σηκώθηκε για το σκάνδαλο με το webex, τη Cisco και το Υπουργείο. Το δωρεάν δεν ήταν δωρεάν, η Cisco συγκεντρώνει δεδομένα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Όπως, δηλαδή, κάνει πάντα το κεφάλαιο – πάντα κρατικοδίαιτο, πάντα παρασιτικό-, με την ευγενική χορηγία του πολιτικού του προσωπικού.

Όλη αυτή η σκόνη χρησιμοποιήθηκε και για έναν ύπουλο σκοπό: Να κρυφτεί το απείρως πιο μεγάλο πραγματικό σκάνδαλο: Το σκάνδαλο της ταξικής επίθεσης της τηλε-«εκπαίδευσης». Γιατί, ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ:

  • Μια διαδικασία, η οποία, από τη φύση της, απογειώνει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς να παρουσιάζεται ως μια εκπαιδευτική διαδικασία «ίδιας ποιότητας, αλλά άλλου τρόπου».
  • Να θεωρείται φυσιολογικό «να πετιούνται από το καράβι» οι μαθητές και οι μαθήτριες, τους οποίους κατατρέχει η φτώχεια, οι οποίοι δεν έχουν υπολογιστή ή σύνδεση, έχουν κομμένο ρεύμα ή δεν διαθέτουν 3 και 4 συσκευές και ζουν ολόκληρες οικογένειες σε σπίτια με δυο δωμάτια, για να ανταποκριθούν στα δύσκολα προαπαιτούμενα της τηλε-«εκπαίδευσης».
  • Να κατρακυλούν στον αποκλεισμό οι πιο αδύνατοι μαθητές, μιας και –όπως παραδέχτηκε ο υφυπουργός Παιδείας- «η τηλεκπαίδευση είναι σα να μιλάς σε τοίχο».
  • Να θεωρείται (για οποιονδήποτε μαθητή) εκπαίδευση το να ακούει επί δέκα ώρες «διαλέξεις» μπροστά στην οθόνη και ο εκπαιδευτικός να μην μπορεί να καταλάβει τι κατανοεί ο μαθητής.
  • Να καταγράφεται η καθημερινή σχολική ζωή, ποιος και πότε μπαίνει και βγαίνει και –αν χρειαστεί- και τι λέει.
  • Να χρησιμοποιείται η τηλε-«εκπαίδευση» για να σπάει καταλήψεις και απεργίες ή ακόμα και για να μην αφήνει τα παιδιά να χαρούν το χιόνι γιατί τάχα «έχουν τηλε-μάθημα».
  • Ότι η διαλυτική κατάσταση που υπάρχει πια αναμφισβήτητα στις σχολικές τηλε-τάξεις όλων των βαθμίδων, βαφτίζεται κανονικότητα και ετοιμάζονται εξετάσεις με μείωση εισακτέων και τράπεζα θεμάτων.
  • Να δηλώνεται ως διδαχθείσα ύλη η ύλη της τηλε-«εκπαίδευσης», δηλαδή μια ύλη, στην πραγματικότητα, καθόλου διδαχθείσα για την πλειοψηφία των μαθητριών και των μαθητών.

Όλο ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» ούτε ασφαλώς οι Ομοσπονδίες που έχουν διαλύσει το κίνημα – οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Πώς να το δουν άραγε αυτοί που αποτέλεσαν το υπάκουο επικουρικό προσωπικό στην κυβερνητική αθλιότητα να νομιμοποιήσει την τηλε-«εκπαίδευση» ως μια εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα κι αν κλαψούριζαν ότι «δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη ζωντανή διδασκαλία»! Πώς να δουν το πραγματικό μεγάλο σκάνδαλο της νομιμοποίησης των ανισοτήτων και των αποκλεισμών (μέσω της τηλε-«εκπαίδευσης») αυτοί που ήταν συμμέτοχοι στην εφαρμογή του;

Όσο και να σφυρίζουν ένοχα και αδιάφορα οι πολύχρωμοι απολογητές της τηλε-«εκπαιδευτικής» επίθεσης του συστήματος, τα αιτήματα είναι σαφή:

ΚΑΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΥΛΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

ΟΧΙ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ / ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ - ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4692/ 4763

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Μήνυμα προς τους υποψηφίους Φυσικής στις Πανελλαδικές
Η Φυσική στις Πανελλαδικές είναι ένα μάθημα λογικής. Δεν ζητά απλώς να απομνημονεύσεις τύπους και διαδικασίες. Ζητά να καταλάβεις πώς λειτουργεί η...
Μήνυμα προς τους υποψηφίους Φυσικής στις Πανελλαδικές
Σωκράτης Φάμελλος
Σωκράτης Φάμελλος: Με ενωτικό προοδευτικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές – Αιχμές για Πολάκη
Ο Φάμελλος ανοίγει τα χαρτιά του για τον ρόλο του Τσίπρα και τη διαγραφή Πολάκη
Σωκράτης Φάμελλος: Με ενωτικό προοδευτικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές – Αιχμές για Πολάκη
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: 67 ερωταπαντήσεις για τις Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας στα ΑΕΙ (SUB1.1)
Πράσινο φως για τον Οδηγό Υλοποίησης των «Συμπράξεων Ερευνητικής Αριστείας» - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
Σοφία Ζαχαράκη: 67 ερωταπαντήσεις για τις Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας στα ΑΕΙ (SUB1.1)