ekpaideutikoi
Πότε βγαίνουν οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ της 2ΓΕ/2023 για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσλήψεων στην εκπαίδευση, είπε: «Πρέπει να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τους αναπληρωτές σε μόνιμους. Σύντομα θα γίνουν διορισμοί. Θα γίνουν καινούριοι διορισμοί. Όσο περισσότερους διορισμούς έχουμε τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αναπληρωτές»

Έχουν περάσει από τότε περισσότερες από 2 εβδομάδες, δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, ωστόσο, ενώ οδεύουμε προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ακόμη η κατανομή κατά βαθμίδα και κατά κλάδο/ειδικότητα των κενών θέσεων προς πλήρωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, ούτε, βεβαίως, ο συνολικός αριθμός των επικείμενων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών.

Σε σημερινή επικοινωνία του alfavita.gr με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας η απάντηση ήταν ότι η η κατανομή κατά βαθμίδα και κατά κλάδο/ειδικότητα των κενών θέσεων προς πλήρωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έρχεται.

Αναφορικά με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών όλες οι πληροφορίες μέχρι στιγμής δυστυχώς συμφωνούν ότι μιλάμε για 4.045 (+) διορισμούς (δηλαδή ένας διορισμός για κάθε μία αποχώρηση). Εάν η πληροφορία επαληθευτεί τότε αφενός θα έχουμε και τη νέα χρονιά  έναν αριθμό πλέον των 50.000 αναπληρωτών που θα προσληφθούν (αν και το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να βάλει "μαχαίρι" στις προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης) και αφετέρου καθίστανται ανεδαφικές οι υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς ακουστεί για μείωση του αριθμού αναπληρωτών, μιας και δεν υφίσταται συγκεκριμένο πλάνο. 


Διαβάστε επίσης:

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πραγματοποιεί το 1ο στην Ελλάδα ολοκληρωμένο Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα με ECTS στην ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ αποκλειστικά για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Π.Ε. και Δ.Ε.

Έχουν γίνει πάνω από 15.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος σε 1 μήνα.

Ξεκινάει  24 Ιουνίου εξ αποστάσεως και ασύγχρονα - Λαμβάνεις το 1ο Πανεπιστημιακό μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό και μαθαίνεις πάνω από 30 εφαρμογές και εργαλεία για την σχολική τάξη

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Οι οριστικοί πίνακες

Άλλο ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί είναι η έγκαιρη έκδοση από το ΑΣΕΠ των τελικών αξιολογικών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 2ΓΕ/2023, που αφορά στους εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως πολύ σωστά έχει επισημανθεί από την Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.). γίνεται σαφές ότι σε περίπτωση που καθυστερήσει η έκδοσή τους, θα καθυστερήσουν και οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών, καθώς και οι διαδικασίες τοποθέτησης των νεοδιόριστων, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην καθυστέρηση των προσλήψεων των αναπληρωτών της Α΄ φάσης.

Όλα τα παραπάνω θα δημιουργήσουν μια αλυσίδα προβλημάτων, όπως: μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό, ενημέρωση των εκπαιδευτικών την τελευταία στιγμή για την περιοχή διορισμού/πρόσληψής τους, αδυναμία εύρεσης εισιτηρίων για τη μετακίνησή τους και μεγάλη δυσκολία στην αναζήτηση σπιτιών/καταλυμάτων για τη μετεγκατάστασή τους σε μακρινές περιοχές, συνεχείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία λόγω επανατοποθετήσεων, αναστάτωση στις ζωές τους και ανατροπή στον οικογενειακό προγραμματισμό, πρόκληση άγχους, ανασφάλειας, δυσαρέσκειας και πολλά άλλα.

Πότε βγαίνουν οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ της 2ΓΕ/2023

Το ΑΣΕΠ εξέδωσε τον Ιούλιο του 2023 τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 2ΓΕ/2023 από τους οποίους το υπουργείο Παιδείας «άντλησε» φέτος τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και νεότερες πληροφορίες του alfavita.gr το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες της 2ΓΕ/2023  μέχρι τις αρχές Αυγούστου ώστε να μπορέσει το υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στις προσλήψεις αναπληρωτών. 

Μέχρι πότε ισχύουν οι πίνακες εκπαιδευτικών

Οι πίνακες εκπαιδευτικών ισχύουν συνολικά τρία χρόνια από την έκδοση τους. Συγκεκριμένα, οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ισχύουν ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. 

Ως εκ τούτου οι πίνακες της Γενικής Αγωγής των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, αφού δημοσιευθούν εντός του σχολικού έτους 2023-2024, θα ισχύουν έως τη λήξη του σχολικού έτους 2025 - 2026.

Αντίστοιχα, οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής των προκηρύξεων 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2022 - 2023, ισχύουν έως τη λήξη του σχολικού έτους 2024 - 2025.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αντώνης Ρέμος
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»
Αντώνης Ρέμος: Τι είπε στη συναυλία του στο Θέατρο Γης για την υπόθεση φοροδιαφυγής
Αντώνης Ρέμος για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν σαν τέρας»