Κυριάκος Πιερρακάκης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το ελληνικό σχολείο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία

Απαντώντας σε ερωτήματα εκπαιδευτικών σχετικά με το πόσοι θα είναι οι μόνιμοι διορισμοί για το 2024, ο χρήστης “Πατρέας” στο forum pde σημειώνει ότι πιθανά θα είναι 4 με 5.000.

Από τη στιγμή που οι διορισμοί του 2024 δεν καλύψουν όλα τα εναπομείναντα μετά τις Μεταθέσεις οργανικά κενά, σε συνδυασμό με τη μη σύσταση οργανικών θέσεων και σύμφωνα πάντα με το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας, θα έχουμε έναν αριθμό πλέον των 50.000 αναπληρωτών που θα προσληφθούν.

Ετσι, σύμφωνα με τον “Πατρέα”, με το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας, πάντα θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό Αναπληρωτών και ως εκ τούτου καθίστανται ανεδαφικές οι υποσχέσεις που έχουν κατά καιρούς ακουστεί για μείωση του αριθμού αναπληρωτών, μιας και δεν υφίσταται συγκεκριμένο πλάνο. 

Πως μπορεί να λειτουργήσει η σχολική εκπαίδευση με μόνιμα ¨ελαστικούς" εργαζόμενους;

Ο Υπουργός Παιδείας καταθέτοντας τον “οδικό χάρτη” της τετραετίας 2023-2026 ανέφερε ότι κάθε χρόνο θα έχουμε 4 με 5.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σημειώνοντας παράλληλα ότι «επιστρέφουμε στην κανονικότητα, σταδιακά, ως προς τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με προσωπικό αυξανόμενα μόνιμο, με 4 έως 5 χιλιάδες νέες προσλήψεις το χρόνο».

Το τι ακριβώς σημαίνουν τα λόγια του υπουργού Παιδείας λέγοντας ότι «επιστρέφουμε στην κανονικότητα» και τι απέγινε η «υποσχετική» και ο στόχος της Νίκης Κεραμέως που έλεγε και ξαναέλεγε «ο αναπληρωτής να  είναι αυτό που λέει η λέξη, να αναπληρώνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κι όχι να αναπληρώνει για 5-10 έτη» μπορεί κανείς τώρα εύκολα να καταλάβει.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση όσα έχει πει το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας οι αναπληρωτές αναμένεται να είναι αυτό που λέει η λέξη σε πάνω από 30 χρόνια! Γιατί με μόνιμους διορισμούς 4-.5.000 ετησίως (δηλαδή λίγο περισσότερους από αυτούς που κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται) ούτε σε 30 χρόνια δεν λύνεται το πρόβλημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα