ypoyrgeio paideias
Εκπαιδευτικοί: Οι Πίνακες Κατάταξης, οι διορισμοί μονίμων και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλο (εκλεγμένου  με το ψηφοδέλτιο  των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων) καμία συζήτηση και επεξεργασία δεν έχει γίνει ακόμη σχετικά με τις κατανομές για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. 

Τι αναφέρει ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ:

«Σε ερωτήματά μου στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων διορισμών και την κατανομή στις βαθμίδες και τους επιμέρους κλάδους/ειδικότητες (κυρίαρχο θέμα συζήτησης και προβληματισμού όλων των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών), οι απαντήσεις που έλαβα ήταν ότι ως τώρα οι πιστώσεις είναι ΜΗΔΕΝ, ότι καμία συζήτηση και επεξεργασία δεν έχει γίνει σχετικά με τις κατανομές κι ότι ως γνωστό αναμένεται από το ΑΣΕΠ η έκδοση των νέων πινάκων της Γενικής με βάση τους οποίους θα γίνουν οι φετινοί διορισμοί.

Η εκτίμηση για το 1-1, δηλ ένας διορισμός για κάθε μία αποχώρηση, στην ουσία λοιπόν για 4.045 (+) διορισμούς, πηγάζει από ενημέρωση που είχα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των παραιτήσεων (μέσα Μαρτίου), ότι το Υπ. Εσωτερικών ζήτησε από το Παιδείας τον συνολικό αριθμό των αποχωρήσεων.

Όμως, η ανάγκη για περισσότερους διορισμούς είναι προφανής. Αποδεικνύεται περίτρανα από την ύπαρξη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση και τους 50.000+ αναπληρωτές και στις δύο βαθμίδες οι οποίοι καλούνται να μετακινούνται από χρονιά σε χρονιά σε κάθε γωνιά της χώρας για να καλύψουν τα χιλιάδες πάγια κενά των σχολείων και να υπηρετήσουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Ως αιρετός του ΚΥΣΔΕ και υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα όλων των εκπαιδευτικών, ζήτησα και θα επιμείνω να διεκδικώ να γίνουν μαζικοί  μόνιμοι διορισμοί για κάλυψη όλων των πάγιων κενών. Ζήτησα και θα επιμείνω να διεκδικώ να γίνει μια κατά το δυνατόν δίκαιη κατανομή των διορισμών σε Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια (Γενική Εκπαίδευση και ΕΑΕ) και να καλυφθούν, για όλες τις ειδικότητες, ΟΛΑ τα εναπομείναντα οργανικά κενά των μεταθέσεων. Ζήτησα, με συγκεκριμένα παραδείγματα, να υπολογιστούν όλα τα εναπομείναντα οργανικά κενά, καθώς στην εγκύκλιο μετατάξεων εμφανίζονται σημαντικές αποκλίσεις σε κάποιες περιπτώσεις (πχ τα 8 εναπομείναντα οργανικά κενά των ΠΕ04.01 στην Α΄ Μαγνησίας που είναι 0 στην εγκύκλιο μετατάξεων, θα είναι 0 ή 8- στους επικείμενους διορισμούς;;;)»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Καπερνάρου για το «κάνε καμιά απεργία» στον Ρούτσι
Στα άκρα η σύγκρουση στη δίκη για τα Τέμπη - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε μήνυση για το επεισόδιο με τον Πάνο Ρούτσι
Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Καπερνάρου για το «κάνε καμιά απεργία» στον Ρούτσι
Μιχάλης Σφακιανάκης, Σοφία Ζαχαράκη
Εθνικό Απολυτήριο: Τη Δευτέρα στις 17:30 στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας του ΕΚΠΑ η συνεδρίαση της Επιτροπής
Στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ η πρώτη συνεδρίαση του 106μελούς σώματος – Ξεκινά ο εθνικός διάλογος
Εθνικό Απολυτήριο: Τη Δευτέρα στις 17:30 στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας του ΕΚΠΑ η συνεδρίαση της Επιτροπής